Thursday, September 27, 2007

Πελάτες γίδια

Σήμερα έχω κάτι καούρες επιστημονικές.. Αρχίζει και ζορίζει η κατάσταση στομάχι-που-έχει-πατσικωθεί-από-το-μωρό και συν τοις άλλοις νοιώθω και τη μπέμπα να στριφογυρνάει εντός μου σαν μουρλοκούκου και σχεδόν την ακούω να τραγουδάει τη παγκόσμια μελωδία που ξέρουν όλα τα μικρά παιδάκια: ΝΙΑ-ΝΙΑ ΝΙΑ-ΝΙΑ-ΝΙΑ! ΝΙΑ-ΝΙΑ ΝΙΑ-ΝΙΑ-ΝΙΑ! Αφού έχω κάνει τεστ με τη νια-νια νια-νια-νια μελωδία και στο σκύλο και όποτε του την τραγουδάω το σκυλί τα παίρνει κρανίο και συνήθως την κάνει εκνευρισμένο. Άρα είναι γεγονός ότι είναι σπαστική η μελωδιούλα. Τες πα. Άλλο είχα σκοπό να γράψω και δεν έχω τη φήμη του ότι πλατειάζω.


Χθες λοιπόν πήγα ΙΚΕΑ με το Γιάννη να δούμε για ντουλάπα την οποία χρειαζόμαστε εδώ και καιρό. Φυσικά γινόταν λαϊκό προσκύνημα που είναι κακό, πολύ κακό, γιατί ζαλίζεσαι που ζαλίζεσαι εκεί μέσα, άμα έχει και κόσμο αποτελειώνεσαι για τα καλά. Ειδικά όταν ο κόσμος είναι γίδια κανονικά και σου τσακίζουν τα νεύρα ε! ίσα που δεν ξαναπατάς!

Τι εννοώ.. Φτάνουμε στο τμήμα με τις ντουλάπες και χαζεύαμε από κάποια απόσταση σταμπάροντας κανα 2-3 που μας φάνηκαν καλές. Σαν πολιτισμένοι άνθρωποι όμως δεν πλησιάζαμε στο αντικείμενο του πόθου μας τη στιγμή που υπήρχαν άλλοι που το εξερευνούσαν.. Περιμέναμε πρώτα να φύγουν και μετά πηγαίναμε κι εμείς με τη σειρά μας και κάναμε όνειρα για τα ρούχα που θα εξορίζαμε στο μελλοντικό απόκτημα.

Έλα όμως που προφανώς δεν ήταν όλοι πολιτισμένοι άνθρωποι αλλά μάλλον ανθρωπόμορφα γίδια (όχι ότι έχω τίποτα με τα γίδια-γίδια αλλά με τους ανθρώπους-γίδια). Εκεί που κοιτούσαμε εμείς μια ντουλάπα λοιπόν, ανοίγαμε τα φύλλα, βλέπαμε τις διαστάσεις, συζητούσαμε που θα μπουν τα βρακιά μας και τέτοια συγκλονιστικά πράματα έσκαγε δίπλα το ζευγάρι ή η οικογένεια, στριμωχνόντουσαν πάνω μας και ανοίγοκλείνανε κι αυτοί τη ντουλάπα, συσκέπτονταν φωναχτά για τα δικά τους βρακιά και μαθαίναμε εμείς τι ακριβώς ήθελε να αγοράσει η νεοφερμένη γιδο-οικογένεια. Στο τέλος από το πολύ σπρώξε σπρώξε μας εκτοπίζανε (και υποτίθεται ότι λόγω κοιλιάς δεν εκτοπίζομαι και πολύ εύκολα πλέον βρε αδερφέ) και στεκόμασταν παραπάερα περιμένοντας να τελειώσουν οι μπε-σταρδοι γιδο πελάτες.

Μια, δυο, τρεις, εμένα άρχισαν να μου ανάβουν τα λαμπάκια καθότι ο καλός θεούλης όταν μοίραζε υπομονή εγώ κρατούσα ομπρέλα - και επίσης μου τη σπάει να με σκουντάνε. Ο Γιάννης απ' την άλλη είναι ένα τέρας ψυχραιμίας οπότε με συγκρατούσε να μην τα κάνω όλα λαμπόγυαλο εκεί μέσα και αναγκαστούν οι πωλητές να κάνουν λάιβ περφόρμανς του πως ξανα-ματα-συναρμολογείς μια ντουλάπα.

Στο τέλος τέλος φύγαμε ψιλο-χοντρο-άπραγοι και εγώ μετά σκεφτόμουνα πως τελικά:

το θράσος κι η γιδο-ανατροφή
μπορεί να είν' κατακριτέα
σου εξασφαλίζουν όμως άμεσα
ντουλάπα απ' τα ΙΚΕΑ.

Αι σιχτίρ

18 comments:

Paraskevi said...

Οι πελάτες γίδια είναι μία κατηγορία ανθρώπων που χτυπά ύπουλα και καταχθόνια την ώρα που αμέριμνος προσπαθεί ο απλός και ήρεμος πελάτης να κάνει την αγορά του... Είναι μία κατηγορία στην οποία αξίζουν νέες καταχωρήσεις στα σύγχρονα λεξικά (με φωτογραφίες όχι απλή επεξήγηση!!!). Φαντάζεσαι να ήταν και περίοδος εκπτώσεων ή έστω προσφορών;;; Ε ρε γλέντια!!!! Όσο για τον όγκο σου, βρε και 112 κιλά να βάλεις πάλι νορμάλ άνθρωπος θα είσαι.. Που να σε προσέξει η μάνα τεσσάρων παιδιών με γιγάντια βρακιά την ώρα που προσπαθεί να δει που θα τα βολέψει (όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τα γιγάντια βρακιά...)

osela said...

κι εγώ εκνευρίζομαι με τέτοια, αλλά από ένα σημείο και μετά με πιάνει σπαστικό γέλιο...

zekia said...

ωστε είσαι έγκυος λοιπόν! άντε με το καλό να γεννηθεί το μικρό ανθρωπάκι! και τότε μπορεί να μη σε νοιάζουν και τόσο πολύ οι πελάτες-γίδια. Είναι σπαστικό όντως. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να το αποφύγεις είναι να μην πας στα ΙΚΕΑ για ντουλάπα αλλά να την παραγγείλεις απο κάπου αλλού. Να μην ασχολείσαι και με βίδες και εγχερίδια συναρμολόγησης!

daf said...

Βούλα τα 12 τα έχω βάλει ήδη.. μου μένουν άλλα 100..

osela συνήθως το διασκεδάζω αλλά είμουν κουρασμένη και πεινασμένη.. κακός συνδυασμός..

ζέκια ναι είναι γεγονός.. εδώ και 6,5 μήνες ;)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Ο Σεπτέμβρης είναι απαγορευμένος μήνας για να πας στα ΙΚΕΑ!

Ασε! Λαϊκό προσκύνημα!
Και από την άλλη έχει ακριβύνει αισθητά! Δεν δοκιμάζεται και κανένα άλλο μαγαζί?

daf said...

Στάθη είναι η επόμενη κίνηση αυτή!

mpoumpoula said...

αχ βρε εγκυούλα τι σου μελλε να πάθεις...έπρεπε να να αρχίζεις να φωνάζεις..."εγώ πυρόγα δεν γίνομαι" χαχαχαχα όλοι θα απομακρύνονταν...απο την τρελλή!
Πάντως απο πρόσφατη έρευνα αγοράς επίπλων της κουμπάρας μου, τα καταστήματα επίπλων στα δυτικά είναι πιο φθηνα απο όλα στα ανατολικα

gk said...

Τελικά όμως δε μας είπες. Απο αυτά που άκουσες τι σώβρακα φοράει η γίδα-γκόμενα; Κυλωτάκια, στρίνγκ, βαμβακερά, διχτυωτά;;;;

ΙΚΕΑ. Αυτό είναι που λένε φτηνά και ακουστικά.....

Jordan said...

Εγω παντως την επομενη φορα που θα συμβει κατι τετοιο προτεινω να βαλεις τις φωνες.Οχι βρισιμο,φωνες.
Ασε που η κορη θα βγει ετσι πιο τσαμπουκαλου και διεκδικητρια! Στην Ελλαδα (κ δεν το λεω τωρα που εφυγα) αν δεν φωναξεις λιγο δεν γινεται δουλεια.(δυστυχως κ γω ποτε δεν τα καταφερνω κ μενω με τα νευρα..)

geokalp said...

το ΙΚΕΑ έχει κάτι ταμπέλες εκεί στην είσοδο που γράφει ποιες μέρες έχει πόσο κόσμο, άλλά μέχρι εκεί.. δεν γράφει τίποτε για γίδια...

daf said...

@mpoumpoula: θα με κερδίσει η δύση λοιπόν..

@gk: Βράκες! ;) γιατί την ήθελε και μεγάλη τη ντουλάπα!

@jordan: άσε γιατί δεν το 'χω σε τίποτα να σεληνιαστώ!

@geokalp: το ΙΚΕΑ των Αθηνών μήπως??

EISVOLEAS said...

Mono 1 entipo ekdidetai se perisotera antigrafa etisios apo tin Holy Bible...(guess what)...
O katalogos tou IKEA!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

εχεις μια πρόσκληση που σε περιμένει..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

..στο μπλογκ μου εννοώ!

Τζεφέρης Πέτρος said...

αχ βρε daf !! να ταν μόνο στο ΙΚΕΑ οι πελάτες-γίδια! Αμ στην ουρά της τράπεζας ? στο σουπερ μάρκετ? στα φανάρια? Ολοι ανυπόμονοι ,όλοι αυτοί πρώτοι...όλοι ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ! Και αν πεις και τιποτα ευγενικά -ευγενικά θα σε λούσουν σαν να χαν όλα τα δικια του κόσμου που σε εκτόπισαν.

βρε θέλουμε βουρδουλα....

αναπνοή

Maria Mikro Analogo said...

χαχαχαχαχα!!! Το ποιηματάκι όλα τα λεφτά! Καλημέρες :-)

Anonymous said...

Πάντως σήμερα που έψαχνα στον γκούγκλι για το ΙΚΕΑ, βρήκα το φόρουμ http://s8.createphpbb.com/ikea/

Amaddor said...

Εκτός του οτι έχει καταντήσει σούπα το ΙΚΕΑ πλέον όντως έχει τσιμπημένες τιμές εαν εξαιρέσεις ορισμένα έπιπλα-κράχτες.

Όσον αφορά για τα γίδια εκτός από αυτό ορισμένοι/ες είναι τόσο γίδια που σε κόβουν στα ίσια από πάνω μέχρι κάτω λες και έχεις λέπρα!