Thursday, February 11, 2010

Οι αποχυμωτές των ονείρων μου

Θέλω εδώ και πάααααρα πολύ καιρό να πάρω έναν αποχυμωτή. Όχι όμως έναν απ' αυτούς τους απλούς που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Θέλω έναν αποχυμωτή με τον οποίο να μπορώ να φτιάχνω χυμούς από πράσινα λαχανικά, από φρούτα, μέχρι και γάλα από αμύγδαλα άμα θέλω. Επειδή είμαι λίγο εγκλωβισμένη μες στο σπίτι και δεν μπορώ να πάω να κάνω μια επιτόπια έρευνα αγοράς στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών και ειδών σπιτιού η έρευνα μου περιορίζεται στο δίκτυο και συγκεκριμένα στο ξένο δίκτυο.

Έχω καταλήξει λοιπόν στους εξής αποχυμωτές - αντικείμενα του πόθου μου):

Νούμερο 1: Hurom Slow Juicer

Το μοντέλο που με ενδιαφέρει εμένα είναι φυσικά αυτό των 220V για χρήση στην ευρωπαϊκή και δη ελληνική κουζίνα.
Ο συγκεκριμένος αποχυμωτής είναι αποχυμωτής πολτοποίησης και όχι φυγόκεντρος όπως οι περισσότεροι. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει πως δεν κομματιάζει με λεπίδες τα υλικά για να διαχωρίσει τον πολτό από το χυμό αλλά λειτουργεί πολτοπιέζοντάς τα, έχοντας σαν αποτέλεσμα να βγάζει περισσότερο χυμό και να μην καταστρέφει θρεπτικά συστατικά οξειδώνοντας (με τις λεπίδες) τα υλικά (φρούτα, λαχανικά κλπ). Το site NaturalNews έχει ένα πολύ καλό review.
To κόστος? : η πιο φτηνή προσφορά που βρήκα είναι στα 276 ευρώ (χωρίς μεταφορικά για Ελλάδα).

Update - 20/04/2012 
Με αφορμή την ερώτηση ενός αναγνώστη σχετικά με τον Hurom σημειώνω κι εδώ τα εξής (τα έχω γράψει και σε σχόλιο παρακάτω).

Ο Hurom Slow Juicer στα 220V δεν βγαίνει πλέον (εκτός κι αν φανείς τυχερός/η και τον πετύχεις απόθεμα σε κανα site). Οι ενναλακτικές σου είναι ο Omega VRT330 στα 220V (δες τον κι εδώ), και ο Kuvings Silent Juicer NS-750 ή και μερικά άλλα μοντέλα Kuvings στο store.naturalnews.com και στο harvestessentials.com.

Eπίσης να σημειώσω ότι μπορείς να πάρεις από Ελλάδα και τον Coway JuicePresso (τον φτιάχνει η ίδια εταιρία που φτιάχνει και τους Hurom και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά). Είχα επικοινωνήσει μαζί τους πριν 1 χρόνο περίπου για πληροφορίες οπότε ας επικοινωνήσεις ξανα αν θες για να δεις αν υπάρχει ακόμα (αν και στο site τους, wellness-stores.eu τον έχουν).

Νούμερο 2:
Breville Juice Fountain Plus JE95XL - 150$


Οι Breville αποχυμωτές είναι μεγάλα ονόματα στο αμέρικα και γενικώς στον κόσμο και θεωρούνται πολύ καλοί. Ο συγκεκριμένος είναι φυγοκεντρικός αποχυμωτής και για τα λεφτά του κάνει σούπερ δουλειά χώρια που καθαρίζεται και πολύ εύκολα (οι αποχυμωτές γενικώς δεν φημίζονται για το εύκολο καθάρισμά τους).
Το κόστος του? Μόνο 110 ευρώ (χωρίς μεταφορικά για Ελλάδα).



Πέρα από αυτούς τους δύο θα ήθελα αν κάποια στιγμή έχω λεφτά για ξόδεμα να πάρω και ένα μπλέντερ Vita-Mix που είναι κι αυτά σούπερ μπλέντερ και σούπερ ακριβά βέβαια.

Vita-Mix 4500

Κόστος? γύρω στα 260 ευρώ (χωρίς μεταφορικά πάλι)











Update 03/05/2015

Kαλά αυτό είναι το απέθαντο post δεν το συζητάω.. 5 χρόνια τώρα και είναι ακόμα ζωντανό :) Δυστυχώς παρόλο που πέρασε τόσος καιρός οι αποχυμωτές ψυχρής έκθλιψης ακόμα σπανίζουν στην ελληνική αγορά γι αυτό και οι περισσότεροι ψάχνουμε στο εξωτερικό για αγορά. Όπως και να 'χει ανακάλυψα μόλις ένα μοντέλο της Rohnson και το έχω γράψει και στα σχόλια αλλά το βάζω κι εδώ:
ο αποχυμωτής είναι ο Fresh Max Slow Juicer Rohnson R-459 και έχει και δικό του blog. Aπ' ότι είδα στο skroutz μπορείτε να τον βρείτε σε πολύ προσιτή τιμή, ξεκινάει από 125 ευρώ σε μερικά καταστήματα.



180 comments:

geokalp said...

με για το βλόγι!
θα με βοηθήσεις να πειράξω και το δικό μου;

προτείνω τον 2ο, να έχεις και περιθώριο να τον παρατήσεις έτσι και τελικά δε βολεύει!

daf said...

thanks dear αλλά ακόμη πειράματα κάνω. μπορεί αύριο να μπεις και να είναι διαφορετικό (χεχε). ευχαρίστως να σε βοηθήσω πάντως. για το δικό σου το μπλογκ το οποίο είναι και πλούσιο σε περιεχόμενο και ανανεώνεται συχνά έχω πολλές ιδέες. ;)

mpoumpoula said...

...2 λέξεις θα σου πω....
πλύσιμο αποχυμωτη!!

daf said...

Ναι το ξέρω είναι μεγάλη πίκρα.. Αλλά το Νούμερο 1 στη λίστα μου είναι εύκολος στο καθάρισμα!

Anonymous said...

μπορείτε επίσης να τσεκάρετε τον Omega VRT350

daf said...

Ευχαριστώ ανώνυμε, ναι τον ξέρω, μοιάζει πολύ με τον Hurom αλλά νομίζω βγαίνει λίγο πιο ακριβός.

Anonymous said...

ενδιαφερομαι για τον πρωτο αποχυμωτη τον Hurom. Σε ποια ιστοσελίδα τον βρήκες 220 V και με δωρεαν μεταφορικά?

daf said...

Ανώνυμε γειά σου. Ο Hurom Slow Juicer στα 220V δεν βγαίνει πλέον (εκτός κι αν φανείς τυχερός/η και τον πετύχεις απόθεμα σε κανα site). Οι ενναλακτικές σου είναι ο Omega VRT330 στα 220V (δες τον κι εδώ), και ο Kuvings Silent Juicer NS-750 ή και μερικά άλλα μοντέλα Kuvings στο store.naturalnews.com και στο harvestessentials.com.

Eπίσης να σημειώσω ότι μπορείς να πάρεις από Ελλάδα και τον Coway JuicePresso (τον φτιάχνει η ίδια εταιρία που φτιάχνει και τους Hurom και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά). Είχα επικοινωνήσει μαζί τους πριν 1 χρόνο περίπου για πληροφορίες οπότε ας επικοινωνήσεις ξανα αν θες για να δεις αν υπάρχει ακόμα (αν και στο site τους, wellness-stores.eu τον έχουν).

Antonis said...

Γεια και χαρα σε ολους... σκεφτομαι να παρω τον Coway JuicePresso και τον βρηκα απο Ebay 226 δολαρια με δωρεαν τα μεταφορικα...http://www.ebay.com/itm/COWAY-JUICEPRESSO-CJP-01-VEGETABLE-CITRUS-FRUIT-BLENDER-Extractor-WHITE-/220964301513?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item33727faac9 ... Η Η τιμή του είναι πολύ καλή (ελπίζω να μην είναι απάτη) Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν ο συγκεκριμενος φτιάχνει χυμό σιταρόχορτου...Θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε! Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την απάντηση..

daf said...

Αντώνη γειά σου, ναι φτιάχνει χυμό σιταρόχορτου. Αν θες και οδηγίες πως δες εδώ στη σελίδα 39.

Πολύ καλή η τιμή που βρήκες τον Coway, εννοείται πάρ' τον! Αν είχα λεφτά θα τον αγόραζα κι εγώ! :)

daf said...

Αντώνη κάτι που μόλις πρόσεξα είναι το εξής στην αγγελία στο Ebay: απ' ότι φαίνεται στέλνουν με κούριερ (FedEx, EMS, DHL), και όχι με ταχυδρομείο, οπότε να ξέρεις ότι το σίγουρα το δέμα σου θα περάσει από τελωνείο (άλλωστε η τιμή του είναι και πάνω από 150 ευρώ).. Στο λέω για να ξέρεις να υπολογίσεις και τα έξοδα εκτελωνισμού.

Antonis said...

Daf ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση!!!Εφόσον κάνει και χυμό σιταρόχορτου τον παραγγέλνω επιτόπου :) !!! Η τιμή του όντως είναι πάρα πολύ καλή αλλά όσων αφορά το τελωνείο θα στείλω μνμ στον πωλητή να γράψει μικρότερο ποσό στην συσκευασία μπας και το γλιτώσω... Θα σας πω εντυπώσεις όταν τον πάρω στα χέρια μου!!! Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!!!

Antonis said...

Παιδιά μόλις παρέλαβα τον αποχυμωτή (COWAY JUICEPRESSO CJP-01) και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!!!! Εχω πάθει πλάκα!!! Οτι και να του βάλω βγάζει ένα καταπληκτικό βελούδινο χυμό και ειλικρινά κάνει χυμό από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!! Πραγματικά δεν περίμενα να είναι τόσο καλός!!!Μου βγήκε μαζί με τα μεταφορικά 207 ευρω (μισή τιμή σχεδόν) Λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται ο πωλητής από ebay είναι ο lightnspace και το link του αποχυμωτή είναι το http://www.ebay.com/itm/190695585994?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ EMS ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΔΕΜΑ ΑΞΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ (για να μην περάσει από τελωνείο)! Αντε και καλούς χυμους!!!!!

Υ.Γ. DAF ευχαριστώ για άλλη μια φορά!!!!

daf said...

Μπράβο Αντώνη. :) Με γειά! Μας κόλασες τώρα. Μόλις έχω λεφτά θα τον πάρω κι εγώ :) Happy juicing!

Plouto said...

Antoni επειδη ενδιαφερομαι κι εγώ για τετοιου ειδους αποχυμωτη, οντως ειναι τοσο καλός? Διαβασα γενικα καλες κριτικες, και αυτου του ειδους αποχυμωτες κανουν τουλαχιστον 300 και πιο πανω δολλαρια. Ειναι σιγουρο οτι αν του πω να γραψει στο δεμα 30 δολλαρια δνε θα περασει τελωνειο? Μηπως να το βαλω 50 δολλαρια? Επειδη θα φαινεται κουτι μεγαλο ..μηπως υποπτευθουν τιποτα:P

Peter pan said...

Daf να σε ρωτησω αν παρεις ενα Breville απο εξωτερικο π.χ απο Αμερική, δεν θα υπαρχει κίνδυνος να κολλήσει τελωνείο? Η μεσα στα μεταφορικά θα έχουν υπολογίσει και τα του τελωνειου? Εκτος αν κανει καποιος αυτο που εκανε ο Αντωνης..

daf said...

Peter Pan απ' όσο ξέρω αν σου έρθει με κούριερ (πχ UPS) περνάει απο τελωνείο σχεδόν σίγουρα. Εγώ όταν αγοράζω από Αμερική προσέχω να μου έρχεται μόνο με ταχυδρομείο (USPS) και έχω πάρει αρκετά πράγματα πάνω από 30 ευρώ που δεν πέρασαν τελωνείο. Μέχρι και γιουκαλίλι από Χαβάϊ πήρα :)

ΥΓ. Το ΕΜS που γράφει ο Αντώνης είναι το κινέζικο ταχυδρομείο. Και βασικά ο συγκεκριμένος αποχυμωτής που πήρε ο Αντώνης έρχεται από Κορέα.

Anonymous said...

telika vre paidia poios einai o kaliteros apo aytous??? egw thelw na parw ena alla exw berdeftei... den kolaw sta lefta... as me voithisi kapoios ...thanks

daf said...

Εγώ αν μπορούσα να πάρω τώρα θα έπαιρνα τον COWAY JUICEPRESSO CJP-01 όπως ο Αntonis

Anonymous said...

daf mporeis na mou peis ton logo pou tha epernes ton COWAY?? giati egw vlepw poli kalon kai ton KUVINGS 950. THANKS GIA THN APANTISH

daf said...

Aνώνυμε και ο Kuvings φαίνεται πολύ καλός. Μην ξεχνάς ότι το post αυτό το έγραψα πριν 2 χρόνια και τότε δεν υπήρχαν πολλοί αποχυμωτές πολτοποίησης. Οπότε πάρε όποιον νομίζεις, όπως και να 'χει θα είναι πολύ καλύτεροι από τους κλασικούς αποχυμωτές που έχουμε συνηθίσει.

Anonymous said...

ειμαι χορτοφάγος και ενδιαφερομαι και γω να αγοράσω έναν αποχυμωτή. Θα ηθελα να ρωτήσω το εξής: οι διάφοροι του εμποριου πχ Kenwood, Bosch κλπ, τι διαφορά έχουν από αυτούς που αναφέρετε, ώστε να δικαιολογείται η διπλάσια τιμή πχ του Coway σε σχέση πχ με αυτόν?
http://www.kenwoodworld.com/el-GR/All-products/Breakfast/Juicers/JE850-EXCEL-juicer-0WJE850002/
Θεωρείτε πως τα ακριβότερα μοντέλα από τις συμβατικές μάρκες που κυκλοφορούν στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών είναι πολύ κατώτερα και αν ναι, τόσο ώστε να δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή και αν ναι γιατί? Τι θα πρέπει να προσέξει κανείς στην αγορά ενός αποχυμωτή?

Κατερινα

daf said...

Κατερίνα όπως γράφω και παραπάνω ο Coway είναι αποχυμωτής πολτοποίησης και όχι φυγόκεντρος όπως οι περισσότεροι του εμπορίου. Προσωπικά εγώ αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα έναν τέτοιο. Εσύ που είσαι και χορτοφάγος και μπορείς να κάνεις μέχρι και χυμό απο σιταρόχορτο με έναν τέτοιο αποχυμωτή ή γάλα απο αμύγδαλα.

Anonymous said...

Αν έρθει με USPS δηλαδή δεν περνάει από τελωνείο? Βρήκα τον Omega 8004 σε αξιοπρεπή τιμή στο ebay.
http://www.ebay.com/itm/NEW-Omega-8224-8004-220V-HD-Heavy-Duty-Masticating-Juicer-White-/271152543064?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item3f21f37558#sp_cr

πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δε θα περάσει από τελωνείο? πέρα από το shipping($83.10 USPS) και την τιμή του προϊόντος, υπάρχουν άλλα "κρυφά κόστη"? Δεν έχω ξαναπάρει κάτι από ebay και δεν ξέρω τι να προσέξω. Ευχαριστώ!

Anonymous said...

Αν έρθει με USPS δηλαδή δεν περνάει από τελωνείο? Βρήκα τον Omega 8004 σε αξιοπρεπή τιμή στο ebay.
http://www.ebay.com/itm/NEW-Omega-8224-8004-220V-HD-Heavy-Duty-Masticating-Juicer-White-/271152543064?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item3f21f37558#sp_cr

πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δε θα περάσει από τελωνείο? πέρα από το shipping($83.10 USPS) και την τιμή του προϊόντος, υπάρχουν άλλα "κρυφά κόστη"? Δεν έχω ξαναπάρει κάτι από ebay και δεν ξέρω τι να προσέξω. Ευχαριστώ!

daf said...

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να το αγοράσεις απο κάποιον αξιόπιστο seller, να έχει δηλαδή καλές κριτικές.

Steliosss said...

καλησπερα, τι λετε γι'αυτο απο Γαλλια? πολυ καλη τιμη δεν φαινεται?
http://www.amazon.fr/Coway-CJP-01-Centrifugeuse/dp/B004N6Y6O8

daf said...

Στέλιο η τιμή είναι σούπερ. Δεν βλέπω πόσο βγαίνουν τα μεταφορικά επειδή δεν ξέρω και γαλλικά αλλά πόσο να 'χουν, σιγά.. η Γαλλία εδώ δίπλα είναι :P

Steliosss said...

etsi lew kai egw, thanks daf :)

Stamos said...

Vrika sto google ta post sas kai sas euxaristo giati me voithisan poly. Ton parageila apo to galiko site. Teliki timi me metaforika 203 euro

daf said...

Με γειά! :) Happy juicing λοιπόν! Χαίρομαι που σε βοήθησε το post και κυρίως τα σχόλια όλων :)

Ο Σάμιος said...

Παιδιά να είστε καλά για την ενημέρωση. Θα είχα παραγγείλει από Αγγλία τον Hurom HU-100 με τιμή 295 λίρες Αγγλίας, μέχρι που βρήκα το forum.
Τελικά προχώρησα στην παραγγελία του Coway CJP-01 με τελική τιμή 203,13€ με μεταφορικά για Σάμο!!! από τον Γάλλο seller του Amazon.(http://www.amazon.fr/Coway-CJP-01-Centrifugeuse/dp/B004N6Y6O8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1364544443&sr=8-1).
Σε δύσκολους καιρούς 150 € διαφορά είναι υπολογίσιμα, δεν είναι;
Θα σας κρατήσω ενήμερους για την ολοκλήρωση της αγοράς και τις εντυπώσεις μου από τον Seller.

daf said...

Με γειά! Μην ξεχάσεις να μας πεις και τις εντυπώσεις σου από τον αποχυμωτή :)

Anonymous said...

Αναμένουμε εντυπώσεις από τον Conway!!
Στο θέμα πλυσίματος των εξαρτημάτων του έχετε κάποιο σχόλιο;

Στάθης

Anonymous said...

Αναμένουμε εντυπώσεις από τον Conway!!
Στο θέμα πλυσίματος των εξαρτημάτων του έχετε κάποιο σχόλιο;

Στάθης

Anonymous said...

Στην Αυστραλία τουλάχιστον δε βλέπω καλές εντυπώσεις από τον conway...
http://juicepresso.com.au/3/59-too-much-pulp-chute-blocked.html

Aspa said...

γεια σας κι απο εμενα!κι εγω ενδιαφερομαι για αποχυμωτη πολτοποιησης κ η αληθεια ειναι οτι ειχα καταληξει στον χειροκινητο z-star 610 tribest καθως η τιμη για τους αλλους δεν μου αφηνε πολλα περιθωρια! διαβαζοντας ομως sto site σας για το amazon.fr κ την τιμη που μπορεις ν αγορασεις τον coway ,ομολογω οτι αρχισα να το σκεφτομαι κι εγω σοβαρα!Ας το παρει με το καλο ο φιλος απο την Σαμο κ να μας πει τις εντυπωσεις κ μετα βλεπουμε! ας ελπισουμε να ειναι ολα θετικα κ ν αποκτησω κι εγω εναν καλο αποχυμωτη πολτοποιησης!

Steliosss said...

σε λιγες μερες θα σας πω εντυπωσεις, τον παραγγειλαμε εγω και ενας φιλος και ειναι στην διαδρομη :)

Anonymous said...

Ξέρει κανείς την διαφορά αναμεσα στο μαυρο juicespresso που στοιχίζει ακριβότερα απο τον ασπρο των περίπου 200ευρώ?? Βρήκα στο ebay δυο juicespresso με μεγάλη διαφορά στην τιμή τους, ο ένας γυρω στα 200 και ο άλλος γυρω στα 400.
ευχαριστώ...

daf said...

Δεν έχω ιδέα. Στείλε αν θες το link μήπως κάποιος εξιχνιάσει το μυστήριο ;)

Anonymous said...

Κανένα νέο ή εντύπωση από τη χρήση των juicespresso;
Τους δοκιμάσατε;

Στάθης

tsal1234 said...

Για σε όλους είμαι ο Γιώργος , παρακολουθώ το θέμα εδώ και αρκετό καιρό ελπίζοντας ότι θα αποκτήσω και εγώ ένα αποχυμωτή . Στο προκείμενο λιπών , βρήκα τον παρακάτω αποχυμωτή που φαίνεται όμοιος με τον Coway JuicePresso , τιμή 119 euro . Παραθέτω το link και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας .

http://www.groupon.gr/deals/special-deal/telemarketing-stores-power-press-juicer/5158216

daf said...

tsal1234 απ' ότι φαίνεται η τεχνολογία είναι ίδια. Και ο Power Press Juicer φαίνεται ότι πολτοποιεί αντί να κομματιάζει. Εγώ στη θέση σου θα τον έπαιρνα γιατί όπως και να το κάνουμε η διαφορά στην τιμή δεν είναι μικρή.

Anonymous said...

Καλησπέρα σε όλους!
Με τη βοήθεια αυτού του post πήρα τελικά και εγώ τον Conway από το ebay Γαλλίας από το Link από τον φίλο πιο πάνω(221 ευρώ με μεταφορικά)!
Το έχω χρησιμοποιήσει 3-4 φορές από την Δευτέρα που τον πήρα(έκανε 6 εργάσιμες να μου έρθει στην πόρτα μου)
Αυτό που νομίζω δεν έχει αναφερθεί ήδη είναι ότι πρέπει να κομματιάζεις τα λαχανικά και ειδικά ότι έχει μακριές και σκληρές ίνες γιατί αλλιώς ψιλοβουλώνει και σου γεμίζει τον χυμό με ίνες!
Επίσης να σας πώ ότι από την φύση του αφήνει λίγες ίνες στον χυμό!
αυτό για εμένα δεν είναι κακό γιατί κάνει πιο σταδιακή την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών!
Τέλος και μάλλον και το πιο συμαντικό (τουλάχιστον για εμένα...) καθαρίζεται σε 2 λεπτά αρκεί να καθαριστεί αμέσως μετά την χρήση!
Ελπίζω να σας βοήθησα,

Κωνσταντίνος

ΥΓ. να ένα βιντεάκι που με βοήθησε αρκετά και είναι και "to the point"

http://www.youtube.com/watch?v=0Fmy5a5vPbY

Anonymous said...

Κων/νε φαίνεται πως αναφέρεσαι στο θέμα με τον υπερβολικό πολτό για τον οποίο παραπονιούνται και οι κάτοχοι του στην Αυστραλία...: http://juicepresso.com.au/3/59-too-much-pulp-chute-blocked.html

Ο Omega 350 δε φαίνεται να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από ο,τι γράφουν οι διάφορες κριτικές.

Στάθης

daf said...

Κωνσταντίνε μεγειά! Στάθη ακόμη κι αν έχεις δίκιο η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Κάποιοι απο δω πήραν τον Coway me 200 ευρώ από το γαλλικό ebay και τον Omega 352 (ο 352 είναι ο αντίστοιχος του 350 για χρήση στην ευρωπαϊκή αγορά) που έψαξα τον έχει με 330 :(

Anonymous said...

Daf σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Κάποιο σχετικό link για τον 352 (διότι δε μπορώ να το βρω) υπάρχει;
Ευχαριστώ.

Στάθης

daf said...
This comment has been removed by the author.
daf said...

Στάθη το λινκ για την αγγελία στο γαλλικό ebay εννοείς ? Το έβαλα και πιο πάνω είναι αυτό http://www.amazon.fr/Omega-Extracteur-Vertical-VRT352-argent%C3%A9/dp/B008GRH7SW/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1366529693&sr=1-1&keywords=Omega+VRT. Αν εννοείς γενικά reviews για τον 352 θα τον ψάξεις σαν Omega VRT350, απλά το 352 είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο των 220V για την ευρωπαϊκή αγορά.

Anonymous said...

Ευχαριστώ Daf!

Τελικά κάποιο σχόλιο από τους ήδη κατόχους του conway, υπάρχει;;

Στάθης

Anonymous said...

Επένδυσα τελικά στον Omega VRT 352.
Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής πολύ θετικές. Το πλύσιμο των εξαρτημάτων επίσης εύκολα και γρήγορα.

Στάθης

Anonymous said...

προσπαθω να παραγγειλλω τον coway απο το amazon fr αλλα δεν με αφηνει,το συναντησε κανεις αυτο,κανω κατι λαθος?

Anonymous said...

παιδια μολις παραγγειλα τον αποχυμωτη COWAY CJP-01 , 40-50 δολλαρια φτηνοτερα απο οτι τον πουλανε στο ebay δηλαδη 224 δολλαρια μαζι με ασφαλεια. =169.07 ευρο.
απο το astrobile.com κατευθειαν απο κορεα και με δωρεαν μεταφορικα.
ειλικρινως /βασιλης

Anonymous said...

μη νομιζετε οτι το ebay ειναι και το φτηνοτερο που υπαρχει παντα να κανετε αναζητησεις με το μοντελο που θελετε στην ελληνικη και ξενη αγορα.
φιλικα /βασιλης ενας

Anonymous said...

Καλησπέρα,ψάχνω να βρω μεταξύ του hurom και του coway ποιος είναι ο καλύτερος; και κοιτάω και στο astrobile και έχει 2 coway με άλλη τιμή , ποιο έχει δωρεάν μεταφορικά;
http://astrobile.com/catalogsearch/result/?q=coway
αφού και στα 2 fedex λεει..
Κατερίνα

daf said...

αυτός με τα 218$ έχει μόνο european plug οπότε προφανώς γι αυτό είναι και λίγο πιο φτηνός. Νομίζω αυτός που λέει στον τίτλο free express είναι με τα δωρεάν..

Anonymous said...

Καλησπέρα και από εμένα ! Θα ήθελα να ρωτήσω τον παραπάνω φίλο που έκανε την παραγγελία από astrobile για τον coway cjp-01 αν τον παρέλαβε και ήταν όλα καλά και αν είχε με την FedEx θέμα με το τελωνείο?

Και για όποιον άλλο γνωρίζει βρήκα στο easybuyword τον Jupiter GmbH Jupiter Juicepresso (868 100) είναι ο ίδιος με τον cjp-01?????

Ευχαριστώ!!!!
Αθηνά

Anonymous said...

hurom hu-100 , hurom hu-400 ηθελα να ρωτησω τι διαφορα εχουν και ποιον να παρω που ενδιαφερομαι για χυμο σιταροχορτου
εθχαριστω εκ των προτερων

Γιαννης said...

καλησπερα ειχα στειλει μυνημα στις 16.32 κ ρωτησα για τους αποχυμωτες hurom-100 k 400 για χυμο σιταροχορτου ποιοσ ειναι καλυτερος κ ειδα και τον hurom-500 an γνωριζεις κατι
ευχαριστω πολυ.

daf said...

Γιάννη δες εδώ ποιές οι διαφορές μεταξύ των Hurom 100, 300 και 400 (oυσιαστικά από άποψη λειτουργίας είναι ίδιοι). Επίσης δες αυτό το βίντεο για το σιταρόχορτο και τον Hurom. Εγώ θα τον αγόραζα πάντως..

Γιαννης said...

Ευχαριστω πολυ daf για την αμεση απαντηση σου, ειδα εκει που μου επεδειξες ομως δεν καταλαβα κ πολλα γιατι δεν γνωριζω πολυ καλα αγγλικα, αν ηθελες με δυο λογια ποια ειναι η διαφορα στους "hurom-100-300-400-500", κ ενα τελευταιο καπου ειδα να γραφεται "hurom-400 cold press" ενω στα περισσοτερα το γραφει μονο "hurom-400" ebay υπαρχει διαφορα
σε ευχαριστω πολυ!!

daf said...

Εν ολίγοις σε λειτουργία είναι ίδιοι απλά αλλάζουν λεπτομέρειες, πχ ο 300 δεν έχει χερούλι και είναι πιο λεπτός κλπ. Μπορείς να χρησιμοποιείς το google translate αν θες να μεταφράζεις ιστοσελίδες, ή να τις ανοίγεις με τον Chrome που έχει την αυτόματη μετάφραση. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Hurom 400 cold press και Hurom. Είναι το ίδιο μοντέλο.

Anonymous said...

καλησπερα,διαβασα με προσοχη τα σχολια σας αλλα δεν εγβαλα ασφαλη συμπερασματα...ψαχνω για καποιον αποχυμωτη να κανει πραγματικη δουλεια ανεξαρτητα τιμης και ο μονος που ξερω ειναι ο greenstar
http://www.greenstar.com/
ξερετε κατι αντιστοιχο?
ευχαριστω!

Anonymous said...

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Έχω παραγγείλει έναν αφυγραντή από Αγγλία και μου γράφει ότι θα σταλεί με ups. Θεωρούσα ότι οκ δε θα έχω έξτρα απρόσμενες χρεώσεις κατά την παραλαβή μια και είναι από Αγγλία, αλλά βλέπω αυτά που λέτε για τα ups και ανησυχώ. Καμιά ιδέα;

daf said...

Να προτιμάς να στέλνονται με ταχυδρομείο γιατί με κούριερ όπως η UPS είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσουν τελωνείο.

Anonymous said...

Και τώρα τί κάνω; Η παραγγελία έχει φύγει μάλλον... Να τους στείλω ένα μήνυμα μήπως προλαβαίνω να σταλούν με usps (ή EMS? Δεν τα ξέρω) ή κάτι τέτοιο; Κι αν δεν προλάβω πόσα λές να είναι τα έξτρα; Και θα πρέπει να τρέχω αλλού για να παραλάβω; Ευχαριστώ!

daf said...

Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτα τώρα. Απλά θα ξέρεις στο μέλλον να επιλέγεις όταν μπορείς ταχυδρομείο.

Anonymous said...

Χμ σε κάτι φόρουμ βλέπω ότι τελωνεία για πάρε δώσε μεταξύ χωρών της ΕΕ δεν υπάρχουν. Θα δείξει, μέχρι στιγμής είμαι στο περίμενε...

Unknown said...

Καλησπέρα! Πείτε μου λίγο για τον Kuvings.. είναι ο μονος που γράφει bpa free και το θέλω αυτό λόγω μωρού. Τον έχετε δοκιμάσει, έχετε διαβάσει reviews, είναι καλός;

daf said...

Κατερίνα μου δεν ξέρω δυστυχώς. Ψάξτο λίγο στο ίντερνετ αν θες.

Anonymous said...

Καλησπέρα, να σας ρωτήσω όσους το πήρατε...ο COWAY JUICEPRESSO CJP-01 πολτοποιεί σκληρά φρούτα/λαχανικά όπως πχ καρότα, πατζάρια κλπ? Τον βρήκα σε διάφορα ελληνικά σάιτ και το σκέφτομαι. Υπάρχει τίποτα αρνητικό από την εμπειρία σας που δε φαντάζομαι και θα μπορούσατε να μου πείτε; Ευχαριστώ!

Γιαννης said...

Καλημερα θελω να ρωτησω αν μπορεις να με βοηθησεις, διαβαζοντας ειδα πως εχει μεγαλη εμπειρια κ αυτο ειναι πολυ βοηθητικο για εμας. α)απο που μπορω να βρω Hurom στην Ελλαδα ή απο απο το internet β)ειδα πως υπαρχουν διαφορα Hurom 100 ή 400 ή αλλος λεγεται Hurom Slow Juicer, ποιον να επιλεξω με βαση την ποιοτητα του αποχυμωτη κ γ)θελω ο αποχυμωτης να εχει την δυνατοτητα να κανει χυμο σιταροχορτου κ λαχανικων οπως πατζαρια κλπ.
Σε ευχαριστω εκ των προτερων, ρωταω αρκετα πραγματα γιατι δεν εχω γνωση επι του θεματος.

daf said...

Γιάννη γειά σου, δεν ξέρω αν θα βρεις τον Hurom γιατί νομίζω δεν βγαίνουν πλέον. Όπως έχω γράψει και στο post και θα δεις και στα σχόλια μπορείς να πάρεις από Ελλάδα τον Coway Juicepresso (που τον δίνει μέχρι κι ο Κωτσόβολος πλέον στα 250 ευρώ) αλλά έχει κι άλλους slow juicers που μπορείς να πάρεις απ' έξω. Οπότε δεν σου γράφω για τον 100 ή τον 400 γιατί δεν ξέρω αν θα τον βρεις πλέον. Απ' όσο ξέρω όμως ο Coway κάνει χυμό από σιταρόχορτο.

Γιαννης said...

Αυτος ο αποχυμωτης ο Coway Juicepresso ειναι με την μεθοδο της πολτοποιησης κ σε σχεση με τους Omega VRT330 - Kuvings Silent ποιος ειναι ποιο καλος κατα την αποψη σου

daf said...

Γιάννη ναι είναι αποχυμωτής πολτοποίησης αλλά δεν μπορώ να σου πω ποιός είναι πιο καλός γιατί δεν έχω κανέναν από τους 2. Εγώ στη θέση σου θα αγόραζα αυτόν γιατί έχει καλή τιμή και μου φαίνεται αξιοπρεπής. Απο κει και πέρα μπορείς αν θες να ψάξεις στο google για reviews και να δεις απόψεις ανθρώπων που έχουν αγοράσει και τον ένα και τον άλλο. Εγώ πριν αγοράσω κάτι αυτό κάνω.

Anonymous said...

Γειά σε όλους!
Επειδή ακολουθώ χορτοφαγική διατροφή και παρακολουθώ το θέμα σας αρκετούς μήνες, σκέφτομαι να αγοράσω τον COWAY.
Όπως προείπατε, η τιμή του ήταν στα 250€, αλλά τώρα με τις εκπτώσεις που έκανα μία έρευνα αγοράς, τον βρήκα σε cook-shop και media markt στα 199€. Νομίζω ότι κατέβηκαν αρκετά οι τιμές. Καλές λαχανικοφρουτοποσίες σε όλους μας!
Φιλικά, Έλενα.

Thanos said...

Παιδια πηρα τον Coway Juicepresso..
πολυ καλος. τον βρηκα στα 199 ευρω απο καταστημα στην ελλαδα (γνωστο).
τον εχς 2 εβδομαδες και δεν εχω παραπονο..
ειναι must για οποιον θελει να κανει μια καλη αλλαγη στη διατροφη του

dennis said...

Παιδια...εγω εχω ενα vitamix... σουπερ ειναι...καμια σχεση με οτι κυκλοφορει στην αγορα

Anonymous said...

Έχω τον Coway 2 χρόνια.Κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει αρκετό πολτό στο χυμό.Σήμερα έσπασε το εσωτερικό φίλτρο και 2 δοντάκια απο τον περιστροφές διαμελισμού των τροφών

Anonymous said...

πως θα καταλάβω αν μπορούν να βγάλουν κ λάδι ?

swetor said...

Έχει βρει κανείς κάποιο αξιόλογο blender τύπου vitamix ή nutribullet στην ελλάδα που να μπορεί να φτιάχνει smoothies, nut butters, κλπ... ?

Anonymous said...

Τοσο δυνατα και αξιοπιστα σαν τα vitamix ειναι μονο τα vitamix...γι αυτο οχι οτι ναναι...μονο οτι πρεπει

Anonymous said...

υπαρχει αντιπροσωπεια της vitamix στην ελλαδα???

Γιαννης Β said...

Καλησπερα Daf, διαβασα αυτα που γραφεις οπως επισης μου εχουν πει και αλλοι πως ο καλυτερος αποχυμωτης ειναι hurom, ηθελα να σε ρωτησω για να με βοηθησεις, googlαρισα hurom slow juicer 220 volt και μου εβγαλε το site της hurom στην Αυστραλια οι οποιοι εχουν ολα τα μοντελα, α) γραφει 220 - 240 volt οτι ειναι, κανει για Ελλαδα? β) οι μπριζες του ειναι συμβατες με τις δικες μας?
Θα περιμενω τις συμβουλες σου ευχαριστω εκ των προτερων.

daf said...

Γιάννη μπορείς να πάρεις τον Coway (δες και τα σχόλια πιο πάνω) που είναι ίδιος με τον Hurom (τους βγάζει η ίδια εταιρία) και τον φέρνει και μια εταιρία στην Ελλάδα στα 320 ευρώ οπότε γλιτώνεις και τα ακριβά μεταφορικά από Αυστραλία. Mπορείς να τον βρείς και στο ebay αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει ακριβός. Δες κι αυτόν από Αμερική.

Γιαννης Β said...

Καλησπερα daf, ηθελα να ρωτησω αν ο hurom κανει για χυμο ροδι
ευχαριστω για τις συμβουλες.

daf said...

Ναι Γιάννη είμαι σχεδόν σίγουρη ότι κάνει. Εδώ μπορείς να βγάλεις γάλα από αμύγδαλα, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το ρόδι.

Anonymous said...

Σχετικά με τα δυο ειδη αποχυμοτών που αναφερθηκαν παραπανω, φυγοκεντρος ή πολτοποιησης, έχουν διαφορα στην τιμή; ποιος προτιμάται συνήθως απο τους καταναλωτές και γιατι; Επίσης αν στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν το αναφέρει πως το αναγνωρίζω;

daf said...

Οι αποχυμωτές πολτοποίησης είναι πιο ακριβοί. Δεν μπορεί να μην το αναφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά, σίγουρα θα λέει κάτι. Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει τους φυγόκεντρους πολύ απλά γιατί αυτοί κυκλοφορούν στην αγορά.

Anonymous said...

Καλησπέρα σε όλους. Έχω τον Coway Juicepresso που τον αγόρασα από Ελλάδα 184 ευρώ. Είναι πολύ καλός και εύκολος στο καθάρισμα. Απλά δεν γνωρίζω αν κάνει αμυγδαλόγαλα και πως.

Γιαννης said...

Καλησπερα daf κ χρονια πολλα, ηθελα να ρωτησω την γνωμη σου για τους χυμους smoothies και ποιο μηχανημα προτεινεις?
Ευχαριστω εκ των προτερων.

daf said...

Γιάννη γειά σου smoothie μπορείς να κάνεις ακόμη και με ένα μπλέντερ και εννοείται ότι είναι πολύ υγιεινοί και θρεπτικοί. Για να μπορείς όμως να κάνεις και χυμούς από λαχανικά (και όχι μόνο από φρούτα με ένα μπλέντερ) καλό είναι να πάρεις έναν αποχυμωτή και όπως θα δεις σε όλα τα σχόλια μιλάμε για αποχυμωτή πολτοποίησης. Μπορείς να πάρεις τον Coway Juicepresso που είναι και σχετικά φτηνός.

Γιαννης said...

καλησπερα και παλι εχω αγορασει τον hurom και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, σκεφτομουνα να παρω και καλο μπλεντερ αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως αυτα τα μπλεντερ χτυπανε πολυ δυνατα τα φρουτα και τα λαχανικα οπως επισης ερχονται σε επαφη με μεταλικες λεπιδες, πανω σε αυτα ηθελα την γνωμη σου δηλ. αν αξιζει..

daf said...

Γιάννη δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει αλλά έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τα Vita-Mix.

smoothistas said...

Γιαννη, τα μπλεντερ vitamix χτυπανε πολυ δυνατα τα φρουτα και τα λαχανικα και τα πολτοποιουν με το πολλυυ ισχυρο μοτερ που διαθετουν ειτε 2hp ειτε 3hp - τα απλα μπλεντερ εχουν μοτερ 400watt - και με τα ειδικα μαχαιρια που διαθετουν χωρις να αλειωνουν τις τροφες γιατι τα smoothies ειναι ετοιμα σε πολυ μικρο χρονο πχ 30 δεπτερολεπτα. Τελος Γιαννη στην πιο πανω ερωτηση σου για τα smoothies εννοειτε οτι smoothies γινονται μονο με μπλεντερ και χυμοι με αποχυμωτες

Thanasis said...

Καλησπέρα ενδιαφερομαι να αγοράσω τον Coway CJP 01 JuicePresso δυστυχώς ελλαδα ειναι Out of stock (πηρα τλφ μερικους που το ειχαν μου παν οτι περιμενουν καινουργιο Μαλλον λεω εγω θα τους ερθει το CJP-03(το 2 το πηδηξαν.?) που ειναι ποιο καινουργιο μοντελο και ποιο ακριβο λογικα καπου 220ευρω θα το πουλανε)και το εχει και το wellenss Πολυ ακριβα 320ευρω (δεν ειμαι χαζος ειπαμε οτι κανει γυρω στα 180ευρω!!)τον εχω ψαξει πολυ τον εχω βρει μονο αμερικη (οχι ευρωπη !) και δεν τον στελνουν ελλαδα..
Αν καποιος φιλος εχει να μου προτεινει καπου να τον αγορασω θα ενιωθα ευτυχης ..
Δινω το πολυ ενα 190ευρω μαζι με μεταφορικα ..
Αν και νομιζω οτι ειναι παλιο μοντελο και πλεον δεν υπαρχει τα εχει φαει τα χρονια του στην πιατσα..(λεω εγω τωρα) ..
Ισως να κοιταω και αλλο μοντελο οποιος θελει ας μου προτεινει αλλη μαρκα με αυτα τα χρηματα δλδ να ειναι αξιοπιστοι δοκιμασμενο ..

Anonymous said...

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι και εγώ γιθα τον Coway CJP 01 JuicePresso αλλά δεν τον βρίσκω πλέον σε κανένα μαγαζί ή site παρά μόνο σε ένα που τον έχει και πανάκριβο (320 ευρώ). Από ότι βλέπω έχει βγει το μοντέλο Coway CJP 03 τώρα. Ξέρει κανείς αν θα έρθει στην Ελλάδα αυτό;

Anonymous said...

Ναι φίλε θα έρθει αρχές Μαρτίου 220ευρω!!

Anonymous said...

Μίλησες με συγκεκριμένα μαγαζιά φίλε; Έχουμε δηλαδή χειροπιαστή πληροφορία οτι θα έρθει το Μάρτιο Ελλάδα;;
Εγώ κοιτούσα αυτές τις μέρες μήπως παρηγγελνα κάποιον απο το amazon αλλά σίγουρα προτιμάω να περιμένω λίγο και να πάρω τον coway απο Ελλάδα.
Αν μάθεις κατι συγκεκριμένο φίλε η αν δεις οτι ήρθε σε ελληνικο μαγαζί ποσταρε το εδώ ωστε να το δω κι εγώ και όποιος άλλος ενδιαφέρεται οκ;

Anonymous said...

Έχω μιλήσει με plouton hellas και μου πάν τελικά τέλη Μαρτίου στα 220ευρω (για το τρία)φίλε έχω ψάξει εξωτερικό εδώ και 2μηνες τέτοια τιμή δεν παίζει να βρεις και να μη κινδυνεύεις να χρεώθεις τελωνεία κ. ο.κ

Mihai said...

Μίλησα σήμερα με Plouton Hellas και επειδή το δολάριο έχει ανεβεί περισσότερο δεν τα φέρουν Coway CJP 03 , δυστυχώς. :(

Anonymous said...

Εμένα φίλε αλλά μου πάν ότι θα το φέρουν αλλά θα αργήσουν κάνα 2μηνες δλδ..
Η μάλλον περιμένουν να πέσει αν ισχύει αυτό που λες και λένε ψέματα σε μένα. Που με έχουν φλομώσει στο ψέμα. Εδώ και 2μηνες τους είχα πάρει τλφ και μου λέγαν θα τον έχω σε 1μηνα μετά έπερνα τλφ μου ελέγαν σε 1μηνα τώρα μου λένε σε κάνα 2μηνο(να τους πάρω σε κάνα 10ημερο που θα ξέρουν ποιο καλά) ! Φίλε εγώ πλέον κοιτάω πλέον εξωτερικό αρκετα ψέματα μου πάν.

Mihai said...

http://www.oikozoi.gr/juicers.html

daf said...

Ευχαριστούμε πολύ. Δοκίμασα να αγοράσω τον Hurom αλλά το link δε δουλεύει οπότε πρέπει να καλέσουμε για να μάθουμε τιμή και αν είναι όντως διαθέσιμος.

Anonymous said...

Χαιρετώ τα παιδιά.

Μπορεί να προτείνει κάποιος αποχυμωτή με πολτοποίηση και όχι με λεπίδες, φθηνό και αξιόπιστο;
Θα μου πεις ότι πληρώνεις παίρνεις... δεκτό... παρόλα αυτά, εάν κάποιος έχει να προτείνει ας το κάνει, ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κώστας

Anonymous said...

Παιδιά, καλησπέρα. Απ' όσο έχω ψάξει, στην Ελλάδα δεν βρίσκει κανείς εύκολα αυτούς τους αποχυμωτές αργής σύνθλιψης που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο blog. Βρήκα κι εγώ το oikozoi.gr αλλά προσπαθώ να επικοινωνήσω και ουδεμία απάντηση. Μόνο online λοιπόν? Επίσης, βλέποντας τα χαρακτηριστικά των Hurom, Coway, Versapers, ενδείκνυνται περισσότερο για μαλακά φρούτα και λαχανικά. Π.χ. για παντζάρια θα έκαναν? Τελικά, ανεξαρτήτως τιμής, έχει καταλήξει κανείς ποιος είναι ο καλύτερος?

Anonymous said...

Λοιπόν, είχα αφήσει σχόλιο στις 15 του μήνα, Κώστα με λένε, έκανα έρευνα για να αγοράσω τον πρώτο αποχυμωτή μου, και έψαξα πάρα πολύ να βρω κάτι αξιόπιστο και φθηνό.Έψαχνα να βρω αποχυμωτή που να μην είναι πολύστροφος καταστρέφοντας τα πολύτιμα στοιχεία των λαχανικών και φρούτων, αλλά και να μην κάνει πολύ θόρυβο, επιλέγοντας έτσι έναν αποχυμωτή 80 σ.α.λ. που δεν κόβει, αλλά "μασάει" τα λαχανικά και τα φρούτα απομυζώντας τους χυμούς.

Η λύση βρέθηκε όταν ψάχνοντας βρήκα τον Ariete centrical metal slowjuicer 177.

Η τιμή του ήταν 125 ευρώ και μόλις τον παράγγειλα(κυριολεκτικά όμως) ανέβηκε στα 139.

Ειλικρινά βγάζει πολύ χυμό από ότι και να του βάλεις μέσα, ΑΡΚΕΙ, να το κάνεις σωστά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.
Προσπάθησα να ζουλήξω την πάστα που έβγαζε από τα λαχανικά και φρούτα για να δω αν αφήνει χυμούς, και δεν έβγαλα ούτε μια σταγόνα!
Βγάζει ότι χυμό έχει το λαχανικό και φρούτο που θα του βάλεις σε πολύ καλή ποιότητα χυμού, με σχετικά λίγο αφρό και πάλι, ελάχιστο πολτό στον χυμό. Εγώ προσωπικά ούτε καν τον σούρωνα, αφού πινόταν έτσι.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ βλέπεις κάποιον αποχυμωτή σε κάποιο site, είναι μερικά πράγματα για την λειτουργία του. Στο site που διαβάζεις και κοιτάς μοντέλα δεν έγραφε ότι(ΕΝΩ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ όταν το παράγγειλα)ο αποχυμωτής πρέπει να μην δουλεύει πάνω από 2 λεπτά συνεχόμενα.
Μόλις άνοιξα το κουτί και διάβασα τις οδηγίες ψιλοαπογοητεύθηκα από αυτό, αλλά, όταν άρχισα να τον δουλεύω, σταδιακά αύξανα τον χρόνο λειτουργίας του από τα 2 λεπτά στα 3, τριάμιση λεπτά, το έχω φτάσει και 5-6 λεπτά συνεχόμενα και δεν έχει πάθει τίποτα, αλλά δεν έχει παρουσιάσει και κανένα άλλο πρόβλημα. ΠΑΡΟΛΑ αυτά, συνεχίζω και τον λειτουργώ με προσοχή μην υπερβαίνοντας τα 3 λεπτά συνεχομενης λειτουργίας. ΔΗΛΑΔΗ, τον δουλεύω 3 λεπτά, σταματάω ένα λεπτό, δύο, ξανασυνεχίζω. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, κάποιος άλλος μπορεί να βιάζεται ή να έχει άλλους χρόνους, οπότε αυτό είναι κάτι που αφορά τον καθένα.
Πριν βάλω οτιδήποτε, το ψιλοκόβω(σπάνακι, λαχανο, καροτο στην μέση, ή ξανά αν είναι πολύ μεγάλο, παντζάρια , τζίντζερ, μήλα, πορτοκάλια, γρέιπ φρουπ, και γενικά για να πάρει κάτι, η είσοδος που τροφοδοτείς τον αποχυμωτή είναι μικρή και ΔΕΝ μπορείς να βάλεις ολόκληρα φρούτα.
Φροντίζεις πάντα ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΙΣ ΙΝΕΣ από μπρόκολα σέλερι κτλ κτλ και να κόβεις ψιλοκομένα τα σκληρά κομμάτια του ανανά του σέλερι και γενικά ότι είναι πάρα πολύ σκληρό.

Δηλαδή όσον αφορά την παραγωγή χυμού, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, αφού, τα σπάει σε αυτόν τον τομέα.

Στο καθάρισμα, επειδή εγώ προσωπικά δεν είχα πρόβλημα, σε 5-6 λεπτά, πολύ χαλαρά όμως, τον είχα καθαρίσει. Πανεύκολα.

Κάτι τελευταίο, όταν ήταν στο κουτί, έφαγα τα λυσσακά μου να βγάλω το κάτω μέρος (εκεί που μπαίνουν τα υπόλοιπα εξαρτήματα)για να το πλύνω. ΕΙΧΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ και δεν έβγαινε με τίποτα. ΤΕΛΙΚΑ, μετά από 2, 3 ώρες, το έβγαλα. Τι να πω, μου έτυχε? έτσι είναι? να σου σπάσει τα νεύρα? Κατάφερα και έμεινα ψύχραιμος, το άφησα λίγο και τελικά το έβγαλα...(θέλει να το στρίψεις αριστερά και βγαίνει-διαβάστε τις οδηγίες χρήσεως).
Έχει 2 χρόνια εγγύηση όλος ο αποχυμωτής(εξαρτήματα, μοτέρ)

Εγώ τον συγκεκριμένο αποχυμωτή τον προτείνω, αν και βέβαια ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, δεν ξέρω τι θα κάνει στην συνέχεια, σας λέω ότι έχω δει μέχρι στιγμής, απο κει και πέρα, ο καθένας αποφασίζει ότι θέλει.

Υ.Γ όταν μπήκα και είδα πάλι την τιμή του από εκει που τον πήρα, η τιμή είχε πέσει πάλι στα 125 ευρώ. Δεν γνωρίζω τι και πως έγινε αυτό.

Το κατάστημα που το πήρα εγώ είναι αυτό(με αντικαταβολή το πήρα).
Ποστάρω και το link με τον αποχυμωτή

http://www.plus4u.gr/apoxymwths-ariete-177-centrica-metal/102088544-102088544/p

daf said...

Ανώνυμε σ' ευχαριστούμε πολύ! Ήταν όλες οι πληροφορίες που έδωσες πάρα πολύ χρήσιμες! Θα το δω κι εγώ αυτόν τον αποχυμωτή από το plus4u. :)

daf said...
This comment has been removed by the author.
daf said...

Τυχαία μόλις ανακάλυψα άλλο ένα μοντέλο slow juicer διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και είπα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί μου φαίνεται ότι μπορεί να το αγοράσω μιας και η τιμή είναι αρκετά προσιτή! Είναι ο Fresh Max Slow Juicer Rohnson R-459 και έχει μέχρι και δικό του μπλογκ :)))
http://www.freshmaxslowjuicer.blogspot.gr/
Απ' ότι είδα στο skroutz η χαμηλότερη τιμή που υπάρχει είναι στα 125 ευρώ - not bad..
http://www.skroutz.gr/s/4993705/Rohnson-Slow-Juicer.html?keyphrase=Rohnson+R-459

Angelos said...

Καλημέρα σε ολους. Μιας και μιλάτε για πολτοποιητες πριν μερικές ημερες παρέλαβα τον Jupiter 3in1 juicepresso και τα είναι απίστευτο. Όρεξη ναχεις να πολτοποιεις και φαντασία να δημιουργίες. Το καθάρισμα του σε μερικά λεπτα. Προσοχή στη λειτουργια του. Μοιάζει ευαίσθητος αν και λένε πως δεν είναι αλλά τα χρήματα είναι πολλά. Τον αγορασα απο Ελλαδα i-home. Καλά παιδιά και εξυπηρετικα. Στο σπίτι γίνονται μάχες για το ποιος θα πρωτο πιει χυμό. Μια απορία - ανησυχια έχω μονο αν κάποιος έχει παρόμοιο. Θα μιλήσω βέβαια και με τα παιδιά στο μαγαζί αλλά η άποψη ενος χρήστη είναι πιο βαρύνουσα.. Όταν βάζω πρασινο μήλο η γενικά κάτι σχετικα σκληρό σε φρουτο κομμένο παντα σε προβλεπόμενο μέγεθος ο θόρυβος που κανει γίνεται πιο άγριος και δυνατός αποτι με πορτοκαλί ας πούμε η ακτινιδιο κλπ. Έχει κανεις εικόνα?? Λειτουργικα δεν παει τρένο.. Απλα αυτή η αλλαγή θορύβου με ανησυχεί λίγο μιας και δεν είχα ποτε πριν κάτι παρόμοιο και δεν ηταν φτηνός..
Αυτά.
Αν μάθω κι εγώ κάτι θα το περάσω με νεότερη ανάρτηση.
Να είμαστε όλοι καλά.
Άγγελος

Angelos said...

Λειτουργικα ΠΑΕΙ τραίνο ήθελα να γράψω...

Angelos said...
This comment has been removed by the author.
dimitrisdsg7 said...

Παιδιά τον πήρε κανένας τον
Fresh Max Slow Juicer Rohnson R-459; Είναι καλός; Σκέφτομαι να τον πάρω, η τιμή του είναι πολύ καλή σε σχέση με άλλους αλλά μήπως επειδή δεν είναι το ίδιο καλός;

Anonymous said...

τον εχω παραγγειλει , λογικα σε 3 μερες θα τον εχω.θα ενημερωσω μολις αποχυμώσω.καλος φαινεται..Τουλαχιστον σε ζημια εδω χαλκιδα ειναι καποιος με ανταλακτικα. Να παρω απο ebay ok Aλλα για καποιο εξαρτημα θα πληρωσω μεταφορικα; δε βγαινουμε περα.....και ενα κουτι μελι στο χυμο δεν θα περασει η πικρα.

dimitrisdsg7 said...

Αδερφέ κι εγώ είμαι έτοιμος να τον παραγγείλω. Άντε αφού έκανες την κίνηση εσύ και τον πήρες ήδη θα περιμένω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ review και εντυπώσεις και όσον αφορά παρασκευή χυμών αλλά και για το καθάρισμα.
Κρέμομαι αποκλειστικά από αυτά που θα γράψεις... Μακάρι να είναι καλές οι εντυπώσεις σου και να τον παραγγείλω.. Ψάχνω τόσο καιρό αποχυμωτή τέτοιο σε μια λογική τιμή που θέλω πολύ αυτός να είναι ο κατάλληλος.
Κι αν ακόμη μπορεί να κάνει γάλα από αμύγδαλα... μακάρι...

Anonymous said...

Καλησπερα παιδια
Μολις αγορασα κ εγω εναν αποχυμωτη,τον ariete 177 συγκεκριμενα, αλλα εχω ενα μικρο προβλημα.δεν δουλευει.Ακολουθησα τις οδηγιες αλλα τιποτα.Εχει καποιος φιλος εικονα απο το συγκεκριμενο προιον;

MARINOs Mar said...

Άν δεν έχεις συναρμολογήσει σωστά τα κομμάτια για αυτό ίσως δεν δουλεύει.αλλιώς επικοινωνείς με το κατάστημα.Ίσως είναι ελαττωματικό το συγκεκριμένο κομμάτι χωρίς απαραίτητα να στερείται ποιότητας το συγκεκριμένο μοντελο

MARINOs Mar said...

Παραθέτω εντυπώσεις από τον fresh max r459: Στυψιμο 4 καρότα 1 μήλο και Ένα μπατζαρι μικρό έβγαλε ενα ποτηράκι χυμό περίπουγραμμ.χυμό.Τα κοματιασα όλα στο μήκος 5 εκ.και τα έριχνα σιγά σιγά.Δεν τράβαγε καλά όμως.έβγαλε αρκετή ψύχα πάντως.Σαν ποιότητα χυμού τελειος.Δεν είναι πάντως γρήγορο εργαλείο.Δεν θέλει βιασύνη.Ούτε μου εστυψε καλα το μπατζαρι.πήρα μια χούφτα και την εστιψα και έβγαλε λίγο ζουμί πάλι.

dimitrisdsg7 said...

4 καρότα και ενα μηλο και ενα παντζάρι και βγήκε ενα ποτήρι με το ζόρι;; Κι από καθαρισμα; Ευκολος;

MARINOs Mar said...

Εύκολο καθάρισμα είναι, 4 κομμάτια είναι και μια τάπα σιλικόνης στο δοχείο από κάτω.φεύγουν όλα αμέσως.τώρα από ποσότητα θα σου πω πάλι αύριο πουθα μετρήσω σε γραμμάρια .πάντως καρότα μπατζαρια είναι σκληρά λαχανικά και τα καλοκαιρινά καρότα δεν είναι το ίδιο ζουμερά με τα χειμωνιάτικα.

MARINOs Mar said...

Εύκολο καθάρισμα είναι, 4 κομμάτια είναι και μια τάπα σιλικόνης στο δοχείο από κάτω.φεύγουν όλα αμέσως.τώρα από ποσότητα θα σου πω πάλι αύριο πουθα μετρήσω σε γραμμάρια .πάντως καρότα μπατζαρια είναι σκληρά λαχανικά και τα καλοκαιρινά καρότα δεν είναι το ίδιο ζουμερά με τα χειμωνιάτικα.

dimitrisdsg7 said...

Για το τράβηγμα που λες, δεν έχει κάτι για να σπρώχνεις αυτά που του βάζεις;

MARINOs Mar said...

Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις με φρούτα και τεμαχισμενα λαχανικά τα τραβάει μέσα μόνο του.Όταν λέω κόβει εννοώ ότι όταν του ρίχνεις ένα ολόκληρο καρότο θα επιβραδυνθεί και θα κάνει Ένα τραχύ θόρυβο καθώς συνθλίβει το καρότο.Οι Οδηγίες που συνόδευαν τον αποχυμωτη λένε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι που μπορείς να βάλεις είναι 5 εκατοστά .εγώ δοκίμασα και μεγαλύτερο, τα μάσησε μεν άλλα έβγαλε λιγότερο χυμό.σε μικρά κομμάτια και αργή ρίψη προϊόντος θα δουλεύει πιο ομαλά το μοτέρ αυτό το καταλαβαίνεις μόνο όταν δουλέψεις αποχυμωτή αργής αποχυμωσης. Με 45 στροφές/ λεπτό θα πρέπει να κάνεις υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και στο εγγυώμαι.Ότι μάρκα αποχυμωτή πάρεις το ότι θα πρέπει να το πας σιγά σιγά το μηχάνημα θεώρησε το δεδομένο.

dimitrisdsg7 said...

Κατάλαβα.. Προσπαθώ να δω ποιο θα είναι το κέρδος από τον αποχυμωτή που έχω τώρα και είναι φυγοκεντρικός. Πιστεύω ότι πέρα από τον πιο καλό και μη οξειδωμένο χυμό θα είναι αρκετά ευκολότερος στο καθάρισμα. Από κει και πέρα σαν ταχύτητα παρασκευής χυμού θα κάνω περισσότερη ώρα αλλά τουλάχιστον θα το κερδίζω αυτό στο καθάρισμα που τώρα είναι μπελάς. Γράφει στο manual αν μπορεί να κάνει αμυγδαλόγαλα; Το ρωτάω γιατί σε αρκετούς τέτοιους αποχυμωτές τα συνοδευτικά βιβλιαράκια γράφουν ότι μπορεί ςνα κάνεις και αμυγδαλόγαλα ρίχνοντας μέσα τα μουλιασμένα αμύγδαλα και προσθέτοντας λίγο νερό σιγά σιγά βέβαια.

MARINOs Mar said...

Νομίζω πως γίνεται.αργές στροφές έχει μουλιασμένα που θα είναι θα τα αλεσει σίγουρα.τώρα τι θα βγάλει δεν ξέρω πάντως είμαι περίεργος να δοκιμάσω.γίνεται και με το μπλέντερ αλλά έχει φασαρία.μάλλον το Σάββατο θα το επιχειρήσω και θα σου πω τι έγινε

MARINOs Mar said...

Σήμερα αποχυμωσα. 290 γραμμάρια καρότο στον fresh max r459 και 290γραμμαρια σε έναν φυγοκεντρο Philips 240w .Το αποτέλεσμα ;ο φυγοκεντρος έβγαλε πιο πολύ χυμό από τον fresh max.αλλά Ο χυμός του ήταν σαν πιο πιχτος.Και εγώ είπα ότι θα επερνα περισσοτερο χυμό από τον fresh max μάλλον μούφα ο fresh max.........😭😭😭😭

Unknown said...

Λοιπόν να βοηθήσω και εγώ χθες ξενύχτισα διαβάζοντας σχόλια και το πρωί αγόρασα το Rohnson R459. Έβαλα 4 καροτάκια μεγεθους σαν το δάκτυλο 1 μήλο μεγαλούτσικο και 2 πορτοκάλια
Και πήρα 500 ml χυμό!!! Δεν έχω ξανάδοκιμάσει σπιτικό έπαθα πλάκα να φαντάστητε δν τρώω καθόλου φρούτα.Το μηχάνημα μια χαρά ταχύτατο απλά τα πετάς λίγα λίγα μέσα αλλά τα στυβει σχεδόν άμεσα.Οσο για το καθάρισμα αν τα προσθέσεις όλα είναι 8 κομμάτια αλλά ειλικρινά είναι 3 λεπτά υπόθεση και μόνο με χλιαρό νεράκι. Έκτος από 2 κομμάτια που θέλουν πιο καλό καθάρισμα τα υπόλοιπα είναι μόνο για ξέπλυμα. Αν δω κάτι μείον θα το αναφέρω. Ελπίζω να βοήθησα όπως και οι υπόλοιποι εμένα στην αγορά.

Anonymous said...

Χαιρετώ όλους

Λοιπόν, ΚΩΣΤΑ με λένε, είχα αφήσει το σχόλιο για τον ARIETE centrical metal slowjuicer 177.
Μετά από δυο μήνες σχεδόν καθημερινής λειτουργίας, το μηχάνημα εξακολουθεί και... "γλεντάει" όλα τα φρούτα και λαχανικά που βάζω, δίνοντας μου εξαιρετικής ποιότητας χυμό. Παρατηρώ ότι ίσως κάνει λίγο αφρό παραπάνω, αλλά προσωπικά εμένα, αυτό δεν με ενοχλεί, διότι, ανακατεύω τον χυμό και ΔΕΝ πετάω τίποτα, ούτε κάθομαι να... ξεαφρίζω... ουσιαστικά ΔΕΝ αλλάζει την ποιότητα του χυμού, απλά το παραθέτω σαν εντύπωση και λεπτομέρεια, ίσως κάποιος να έχει θέμα. Εγώ όχι. Φτιάχνω καθημερινά περίπου 2 με τρία λίτρα χυμό.
Παρά τις προειδοποιήσεις του προσπέκτους για μη συνεχή λειτουργία του μηχανήματος πάνω από 2 λεπτά, όλο αυτό το διάστημα ξεπερνάω τα 2 λεπτά συνεχής λειτουργίας, και φτάνω στα 3, 3 μιση λεπτά ίσως και 4, και το μηχάνημα ΔΕΝ παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. ΠΑΝΤΑ όμως, όταν κάνω την διακοπή μετά τους χρόνους που ανέφερα, "ξεκουράζω" το μηχάνημα για 1, 2 λεπτά περίπου. Και συνεχίζω κατόπιν.
Ένα μειονέκτημα που έχει, είναι το μικρό στόμιο εισόδου των υλικών, με αποτέλεσμα να μην χωράει ΟΛΟΚΛΗΡΟ φρούτο. Αυτό εμένα δεν με ενοχλεί. Ούτως η άλλως ψιλοκόβω όλα τα φρούτα και λαχανικά. Το καθάρισμα είναι "παιχνιδάκι", όπως είχα πει στο 1ο σχόλιο μου(πιο πάνω)μέσα σε 3 με 5 λεπτά τον έχω καθαρίσει, ενώ μετά τον σκεπάζω με πλαστικό, ώστε να μην πηγαίνει τίποτα πάνω(σκόνη, έντομα, κτλ κτλ)
Για τον φίλο που αγόρασε το ίδιο μηχάνημα και λέει ότι δεν δουλεύει, να του πω ότι εάν ΔΕΝ τοποθετήσει την σειρά των εξαρτημάτων όπως πρέπει, ΔΕΝ λειτουργεί το μηχάνημα για λόγους ασφαλείας. Το εξάρτημα που μπαίνει μέσα ο κοχλίας, και που περικλείεται από ένα λευκό πλαστικό (εξάρτημα)επίσης, έχει ένα "ΒΕΛΑΚΙ" στο χείλος του το όποιο πρέπει να ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΤΕΙ με το εξάρτημα του κάδου(αυτό το οποίο μπαίνει στο μοτέρ πάνω)διότι εκεί έχει μια εσοχή και η οποία περιμένει ώστε να "κουμπώσει" το εξάρτημα το οποίο ανέφερα.
Επίσης, ο κοχλίας, πρέπει να μπει και να "στρίψει" ώστε να κουμπώσει και αυτός στον πάτο του κάδου(μέσα στον μεταλλικό υποδοχέα). ΔΕΝ Χρειάζεται "ζόρι" για να κουμπώσουν τα εξαρτήματα, απλά κάνε φυσιολογική κίνηση, χωρίς να βιάζεσαι και να πιέζεις υπερβολικά τα εξαρτήματα. Μια κίνηση σαν να "βιδώνεις" κάνε στον κοχλία και θα μπει άνετα, θα το καταλάβεις από τον ήχο που θα κάνει όταν κουμπώσει.
Επιπλέον, το καπάκι που ΚΛΕΙΝΕΙ από επάνω όλα τα εξαρτήματα πρέπει και αυτό να κουμπώσει, κάνοντας μια κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά, ενεργοποιώντας τον μηχανισμό λειτουργίας του μοτέρ και ο οποίος είναι μέσα στην εσοχή του κουμπώματος(ένα μεταλλικό διακοπτάκι).
ΔΙΑΒΑΣΕ το προσπέκτους, κι αν παρόλα αυτά, ΔΕΝ λειτουργεί, τότε, ενεργοποίησε την εγγύηση που έχει και πάρε άλλον, αφού ήσουν τόσο άτυχος φίλε και έπεσες πάνω στην περίπτωση.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνω, για τα λεφτά που πήρα αυτόν το αποχυμωτή, είναι πάρα πολύ καλός, ενώ το ΑΡΓΟ δούλεμα του(82 στροφές ανά λεπτό)ΔΕΝ οξειδώνει τα λαχανικά και φρούτα, με αποτέλεσμα ο χυμός που παράγεται να είναι ΑΑΑ ποιότητας.

dimitrisdsg7 said...

Αγόρασα κι εγώ τον Fresh Max τελικά εδω και δεκα μερες περίπου. Οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι άκρως θετικές. Δοκίμασα να κανω αμυγδαλογαλα και εγινε πανευκολα-καμια σχεση με μπλεντερ και φασαρια και ατσαλιο και και και...
Οι χυμοι γίνονται μια χαρα και φτιαχνω πλεον αρκετα μεγαλυτερη ποσοτητα καθως μπορω πλεον να τουςτους βαζω σε γυαλινα μπολ στο ψυγείο. Κατι που δε μπορουσα να κανω με τον προηγουμενο μου φυγοκεντρικο αποχυμωτή που επρεπε να πιω αμεσως το χυμό.
Στο καθάρισμα ευκολοτατος, τσακ μπαμ 3 με 4 λεπτά το πολύ ενω ο προηγουμενος μου φυγοκεντρικος αποχυμωτης που ηταν και "μάρκας" παναθεμα τον μου αλλαζε τα φωτα και ηθελε στανταρ περιπου δεκαλεπτο να καθαριστεί.
Γενικως ως τωρα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Ναι πρεπει να ψιλοκοψεις τα λαχανικα και τα φρουτα αλλα τα υπολοιπα κερδη ειναι τοσο πολλα που πραγματικα αξιζει με 1000.. Θα επανελθω ξανα με νεοτερα...

MARINOs Mar said...

Άντε καλορίζικο και καλές αποχυμώσεις.όντως το καθάρισμα του είναι εύκολο.Το μοναδικό του σημείο που μου τη σπάει ειναι ότι στο χυμό του καροτου δεν βγάζει πολυ.Εγώ το δικαιολογώ στο ότι τα καρότα την άνοιξη καλοκαίρι δεν είναι τόσο ζουμερά..Αλλά έκανα και το αλλο...σε ένα μπολάκι μάζεψα. την ψίχα από το καρότο και το μπατζαρι Και την ξαναεριχνα μεσα εναλλάξ με κομματικά καροτου και μπατζαριου αποτέλεσμα περισσότερος χυμός.Στα αλλα φρούτα, πορτοκάλια, μήλα, βερίκοκα μου έβγαλε ΠΟΛΥ χυμό !!με πρόλαβες στο αμυγδαλογαλα Αφού έχεις τέτοια υπομονή να το φτιάχνεις ,συγχαρητήρια!!! Εγώ το βαριέμαι ρε αδερφέ!!!

Unknown said...

Καλημέρα σε όλους!

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έχετε, και θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχω τον αποχυμωτή coway juicepresso και είμαι κατευχαριστημένος! Τον έχω 2 χρόνια περίπου και λειτουργεί άψογα, παρόλα που για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάνω και 2 χυμούς την ημέρα. Τώρα μου ζήτησε ένα συγγενικό μου πρόσωπο να τη βοηθήσω να επιλέξει αποχυμωτή. Κοίταξα για τον juicepresso, και στο σκρουτζ υπάρχει μόνο στα 290 ευρώ, που είναι απλησίαστα. Έψαξα για εναλλακτικές λύσεις και βρήκα 2: η μια είναι ο Rohnson R459 FRESH MAX (που εχετε γράψει και εδώ) και η άλλη ο Severin Slow Juicer ES 3567. Οι τιμές είναι κοντά, ό Ronson είναι λίγο πιο φθηνός. Οπότε ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, ποιόν προτείνετε μεταξύ των 2; Και μήπως κάποιος ξέρει αν τυχόν μπορώ να βρώ τον juicepresso σε κάποια καλύτερη τιμή (κάτω από 230 ευρώ;

Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!

Vangelis said...
This comment has been removed by the author.
Vangelis said...

Λίγο αργά απαντώ αλλά δες εδώ:
http://www.ploutonhellas.gr/index.php?act=viewProd&productId=548
Αν τους πάρεις τηλεφωνο, ίσως έχουν φέρει τον καινούριο αποχυμωτή coway νέας γενιάς.

Unknown said...

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν το ήξερα. Προς το παρόν σύστησα (και αγοράσανε) τον Rohnson και είναι
πολύ ευχαριστημένοι. Καλό είναι να ξέρω και τι γίνεται με τον Coway, είδα ότι η τιμή που δίνουν στο site που μου
έδωσες είναι 195 ευρώ. Καλή συνέχεια!

Vangelis said...

Η τιμή του Rohnson είναι πολύ δελεαστική οφείλω να ομολογήσω! Μόνο την ποιότητα κατασκευής φοβάμαι λίγο... Στην Κίνα κατασκευάζεται;

Unknown said...

Δεν πρόσεξα που κατασκευάζεται. Πάντως σε σχέση με τον coway μου φαίνεται ένα κλικ πιο κάτω, από πλευράς υλικών...

A said...

υπαρχει καποιος απο αυτους που να βαζεις τα αμυγδαλα με φλουδα ομως ή καρυδια, φουντουκια κ νερο φυσικα κ να βγαινουν? ή θελουν ξεφλουδισμα?

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

καλησπερα σας! διαβασα ολα σας τα σχολια. τελικα λεω να αγορασω τον Rhonson R 459. απλα απο θεμα τιμης 130euro. βλεπω οτι απο τους καλυτερους ειναι ο juicpresso αλλα ειναι απογορευτικη τιμη.

Vangelis said...

Ο πιο οικονομικός Κορεάτικος είναι αυτή τη στιγμή ο Coway juicepresso cjp-01 και κοστίζει περίπου 200€ από Ελλάδα. Η Coway είναι θυγατρική της Hurom.
Ο Hurom Elite (HH-DBE11) κοστίζει περίπου 380€ (καλή τιμή) από Ελλάδα και είναι επίσης Κορεάτικος.
Ο πιο οικονομικός είναι ο Κινέζικος Rohnson R459 στα 130€.
Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τον ακριβότερο αν δεν σου περισσεύουν, ακόμα και αυτός με τα 130€ κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με τους άλλους. Το θέμα είναι όταν τον αγοράσεις να τον χρησιμοποιείς και όχι να τον βάλεις στο ντουλάπι γιατί τότε ακόμα και τα 130€ είναι πολλά για την εποχή μας,
Φιλικά.

A said...

τον coway που τον έχετε βρει στην Ελλάδα?

Vangelis said...

Τα αποθέματα είναι ελάχιστα και είναι δύσκολο να βρεθεί ο coway.
Ίσως υπάρχει απόθεμα σε αυτά τα καταστήματα:
http://www.ploutonhellas.gr/index.php?act=viewProd&productId=548
https://www.guruelectrics.gr/Product/26525-APOXYMOTIS-COWAY-JUICEPRESSO-CJP-01-BLACK

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ξέρει κανείς αν μπορούμε να αγοράσουμε vitamix στην Ελλάδα; Ή αλλιώς από που να παραγγείλω στην Ευρώπη ώστε τα βολτ να είναι συμβατά με τα δικά μας; (Λέει στο manual ότι απαγορεύεται να βάλεις μετατροπέα). Ευχαριστώ!

Unknown said...

Γειά σας αγόρασα και εγώ τον rohnson και είμαι πολύ ευχαριστημένη επειδή δεν είμαι σίγουρη για κάτι θέλω την βοήθεια σας..
Μπορώ να κάνω χυμό ενός λίτρου και να τον βάλω ψυγειο;η χάνονται οι βιταμινες;

Anonymous said...

Από τα λίγα που ξέρω, όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο ο χυμός, χάνονται κάποιες βιταμίνες. Πάντως, και έτσι είναι καλύτερα από το να πιείς κάποιον τυποποιημέν χυμό

Unknown said...

Σε ευχαριστώ να κάνω σήμερα για να πάρουν αύριο τα παιδιά στο σχολείο

Morelo said...

Αγόρασα και εγώ και έχω στη κατοχή μου εδώ και μερικές μέρες τον Rohnson R459. Στη τιμή των 130ε θεωρώ ότι είναι απόλυτα VFM σε σύγκριση με τιμές άλλων αποχυμωτών και δη αυτών στο εξωτερικό. Είναι όντως κινεζικός, και η αλήθεια είναι ότι τα υλικά κατασκευής του δεν είναι ποιοτικά. Τα περισσότερα αποτελούνται από απλό πλαστικό, ωστόσο τα μέρη που αποτελούν τον πυρήνα της συσκευής όπως το φίλτρο και ο κοχλίας συμπίεσης φαινεται να είναι ανθεκτικότερα. Το αποτέλεσμα της αποχύμωσης ακόμα και στα λαχανικά είναι αρκετά καλό ωστόσο το μοτέρ του μετά από λίγη ώρα χρήσης αρχίζει και μυρίζει (κινεζικός γαρ). Έχω φτιάξει χυμούς φρούτων και λαχανικών και αμυγδαλόγαλα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Θα τον βαθμολογούσα με 4 αστέρια αλλά δυστυχώς δεν ξέρω αν το αντιμετωπίζουν άλλοι το συγκεκριμένο πρόβλημα, όταν αποχυμώνω διάφορα φρούτα ή/και λαχανικά και κλείνω το έμβολο για να μένουν οι χυμοί στο δοχείο και να αναμειγνύονται ομοιόμορφα, η σιλικόνη που βρίσκεται κάτω από το δοχείο στην έξοδο του πόλτου δεν συγκρατεί το φορτίο του χυμού και έτσι πάντα σε κάθε χρήση έχω διαρροή κάποιου μέρους του χυμού (μικρή σφιχτή ποσότητα) κάτω από το δοχείο! Απαράδεκτο θεωρώ. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα;

Unknown said...

Καλησπερα ψαχνω ν παρω εναν αποχυμωτη μιας κ εχω εναν μικρουλη κ θελω ν πινει φρεσκους χυμους!ειμαι αναμεσα σ ρονσον που ολοι λετε τ καλυτερα αλλα και στον kenwood at641 που ειναι εξαρτημα πανω σ μιξερ την εταιριας!τι προτεινετε;της ρονσον επειδη ειναι slow juicer ισχυει οτι διατηρειται ο χυμος 2-3 μερες σ ψυγειο;επισης φτιαχνεται γαλα αμυγδαλου;

Χάρης said...

Καλησπέρα σε όλους και ειδικά στον DAF που τόσα χρόνια τιμά με την προσοχή του και με το χρόνο του αυτό το blog.

Είμαι υποψήφιος αγοραστής φρουτοχυμών χωρίς γνώσεις ηλεκτρονικών και μηχανικών.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποια συσκευή και θα ήθελα να καταθέσω τις ανησυχίες μου, προσδοκώντας να ακούσω τις συμβουλές κάποιου εδώ μέσα.

Στο παρελθόν έχουμε αγοράσει οικογενειακώς 2 φρουτομηχανές φυγοκέντρησης. Παρόμοιες και οι δύο, θα αναφέρω την τελευταία που πωλείται ακόμα και ειναι ή Rohnson R-425
http://electrogatos.gr/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%85%CE%BC%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%85%CE%BC%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82-rohnson-r425/2031
Συμπεράσματα:
1) Δούλευαν μία χαρά και μετά από τη χρήση ενός με δύο χρόνια, σταμάτησαν ξαφνικά τα μοτέρ να λειτουργούν. (Δεν είμαι γνώστης ηλεκτρονικής αλλά 1000 watt και να ζοριστεί το μοτέρ...? Υπάρχουν αποχυμωτές και αποχυμωτές και με λιγότερα watt)
2) Για όσο καιρό τα χρησιμοποίησα, αγανάκτησα για να τα καθαρίσω. (Με την λέξη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ εννοώ, μεγάλες επιφάνειες που γέμιζαν υγρά και χρειάζονταν άμεσα πλύσιμο, μικρές ίνες από μήλα, πορτοκάλια κτλ που έμπαιναν σφήνα στα αποστραγγιστικά μέρη ή στις λεπίδες και χρειαζόταν ειδικό καθάρισμα με στενή βούρτσα για πολύ ώρα. Εν κατακλείδι, φοβόμουνα να το λειτουργήσω για ένα ποτήρι χυμό. Τελικά κατέληξα να το χρησιμοποιώ μόνο για να κάνω μεγάλες ποσότητες 1 μέ 2 λίτρα.)
3) Το πλαστικό γρανάζι της Rohnson κουμπώνει σε ένα δοχείο με λεπίδες το οποίο αποσυναρμολογείται με μεγάλη δύναμη και το καθιστά δύσχρηστο. (Δεν αποφεύγεται το ξεκούμπωμα, γιατί μετά τη χρήση δεν γίνεται να πλύνεις τις λεπίδες προφανώς)

Εν κατακλείδι, πεταμένα λεφτά άλλη μία φορά.

Βλέποντας τα σχόλια σας, ανακαλύπτω πως υπάρχει και η επιλογή των αποχυμωτών συμπίεσης.
Θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που αγοράσατε κάποιον, αν είχατε στο παρελθόν αποχυμωτή φυγόκεντρο (με πολλές στροφές με άλλα λόγια) και αν μπορείτε να κάνετε σύγκριση.
α) Σύγκριση για το χρόνο καθαρισμού
β) Σύγκριση για την διάρκεια συνολικής χρήσης (αν χάλασε εν τέλει κάποιο μοτέρ)


Σίγουρα, η αγορά ενός αποχυμωτή είναι και απόφαση οικονομικών.
Αν γενικά θέλω να πίνω δύο φυσικούς χυμούς την εβδομάδα,τότε αγοράζοντας απ' έξω σημαίνει (2Χ4x12=96 μέρες το χρόνο) x (2 ευρώ περίπου)= 192 ευρώ.
Σε περίπτωση που αγοράσω μία συσκευή των 200 ευρώ και χαλάει σε ένα χρόνο, τότε δεν βρίσκω συμφέρουσα καμία συσκευή.

Ταπεινά ευχαριστώ όσους διαβάσανε τα σχόλια μου και ελπίζω να έχω έστω και μία απάντηση-σύγκριση για αυτά που ζητάω.

Χάρης

Anonymous said...

Καλησπέρα Χάρη,

θα σου γράψω γρήγορα για τη δική μου εμπειρία: έχω αγοράσει από τα τέλη του 2012 τον coway juicepresso. Για μεγάλες περιόδους τον χρησιμοποίησα 2 φορές την ημέρα. Και για κάποιες άλλες 2-3 φορές τον μήνα. Ο χρόνος καθαρισμού (πλυσίματος όλων των εξαρτημάτων) είναι γύρω στα 3 λεπτά, οπότε δεν είχα πρόβlhμα σε αυτό. Ακόμα λειτουργεί άψογα, και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι έχει βγάλει και με το παραπάνω τα χρήματά του και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Το μόνο μειονέκτημα είναι το εξής: κάποια στιγμή πριν από 1 χρόνο περίπου ήθελα να αγοράσω και έναν ακόμα για τη μητέρα μου. Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι ο coway δεν πουλιόταν πια, και έμεινα με την αίσθηση (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι δεν έχει κάποιο αντιπρόσωπο. Οπότε σε περίπτωση βλάβης, τι γίνεται; Δεν ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει, και an υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία και service ....
Αυτά!

fyllos said...

Καλησπέρα σε ολους πριν μερικες μερες απεκτησα τον Fresh max Rohnson.
Σαν πρωτη εμπειρια πολυ καλη αν και απο την ποσοτητα του χυμου δεν εμεινα
απολύτα ευχαριστημενος αν και δεν εχω καθολου προηγουμενη εμπερια γιαυτο σας παραθετω τι εβαλα για να μου πειτε (1 μηλο+1αχλαδι+ 1αβοκαντο+ 1μπανανα= ενα ποτηρι χυμο)
Σαν ταχυτητα θεωρω οτι ειναι καλα στομιο τροφοδοσιας μικρο...
Θα ηθελα να ρωτησα αν καποιος εχει φτιαξει αμυγδαλογαλο αν ναι πως??
και τι γινεται με το ροδι μπορουμε να το βαλουμε??
Ευχαριστω πολυ

αγγελος said...

θελω να ρωτησω κατι. ποιος αποχυμωτης κανει για σιταροχορτο. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ

Vangelis said...

Το μήλο και το αχλάδι βγάζουν αρκετό χυμό ενώ το αβοκάντο ελάχιστο και η μπανάνα σχεδόν καθόλου, αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως σε smoothies. Αρκετό χυμό βγάζει επίσης και το καρότο (περίπου 50%).
Για να φτιάξεις αμυγδαλόγαλο δες τον τρόπο εδώ: youtube.com/watch?v=QTAEUFVZ-tQ
Το ρόδι μπορείς να το βάλεις κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για σιταρόχορτο οι καλύτεροι αποχυμωτές είναι αυτοί που έχουν οριζόντιο κοχλία (πχ Green Star elite), δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος καλός στην Ελλάδα αλλά είναι λίγο ακριβότεροι από τους άλλους.

Tasos.T - Photos said...

Καλησπερα , ηθελα να σας ρωτησω για τον Fresh max Rohnson ειναι καλος ? η τιμη του εινια πολυ καλη , αλλα εχει κανεις εμπειρια αν ειναι αξιόπιστος ? ευχαριστω

Anonymous said...

Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει σχετικά με τον SEVERIN ES 3569; Είναι αξιόπιστο; μπορεί να πολτοποιήσει ξηρούς καρπούς; Ευχαριστώ

electric sheep said...
This comment has been removed by the author.
electric sheep said...

Γειά σας κι απο μενα. Ναι το post αυτο εχει γινει τεραστιο και συγχαρητηρια σε οσους εφτασαν ως εδω και κυρίως γιατι ψαχνουν αποχυμωτη. Ειστε ηδη στον σωστο δρομο. Εμενα προσωπικα οι χυμοι με γεμισαν ενεργεια, καλη διαθεση και ορεξη για ζωη. Και οχι μονο!

Στον fyllos εχω να πω ότι και ο Vangelis. Η μπανανα δεν αποχυμώνεται. Αμα θες μπορεις να φτιαξεις χυμο με τα υπολοιπα φρουτα και λαχανικα σου και υστερα να βαλεις την μπανανα σε ενα blender μαζί με τον χυμο που εφτιαξες, για ενα ωραιο smoothie.

Επίσης καλος αποχυμωτης στην ιδια χαμηλη τιμη του Rohnson, ειναι και ο Sencor SSJ404.
Εδώ και το λινκ στο skroutz:
www.skroutz.gr/s/8168410/Sencor-SSJ4042RD.html

Και μια απάντηση για τον Χαρη πιο πανω και για ολους τους ενδιαφερόμενους, που εγραψα και στην αξιολογηση του παραπανω αποχυμωτη. Είναι σχετικά με την σύγκριση για όσους δεν γνωρίζουν την ανώτερη ποιότητα χυμού των αποχυμωτών αργής σύνθλιψης με τους φτηνούς φυγοκεντρικούς:

- διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, ενζύμων κτλ.
- αποχύμωση και σε φυλλώδη "πράσινα" λαχανικά
- περισσότερος χρόνος διατήρησης του χυμού (24+ ώρες)
- περισσότερος χυμός και με λιγότερο αφρό. Αντιστοίχως ο πολτός είναι λιγότερος & στεγνότερος
- χαμηλότερη θερμοκρασία αποχύμωσης και ελάχιστη οξίδωση-καταστροφή του χυμού, λόγω των αργών στροφών/δευτερόλεπτο (40-120 στρ./λεπτό σε αντίθεση με 10.000+ στρ./λεπτό)
- καλύτερη γεύση & χρώμα.
- καθυστερημένος διαχωρισμός (διαβάθμιση της πυκνότητας) στον χυμό
- λιγότερος θόρυβος
- και φαντάζομαι και μικρότερος λογαριασμός ρεύματος λόγω λιγότερων Watt :)

Ακόμα, επειδή είμουν κάτοχος φυγοκεντρικού παλιότερα, θα μπορούσα να πω ότι το θέμα καθαρισμού σε αυτόν ήταν πιο κουραστικό και ήταν όλα πιο ακατάστατα. Επίσης είχε μέρη που μπορεί να σε κόψουν, που στους αργής σύνθλιψης δεν υπάρχουν.
Τα μόνα αρνητικά είναι ο ελάχιστα περισσότερος χρόνος αποχύμωσης και η σχετικά υψηλότερη τιμή. Αλλά η αποχύμωση γίνεται ευχάριστα και όσο για τα παραπάνω χρήματα, δείτε το σαν μια επένδυση στην πολύτιμη υγεία σας.

Anonymous said...

Ακουγεται οτι ερχονται τα οικιακα vitamix στην ελλαδα..εχετε καμια πληροφορια?

Unknown said...

Καλησπέρα σας! Ειμαι και γω στη διαδικασια αναζήτησης για αγορά αποχυμωτη αργής σύνθλιψης. Εχω διαβάσει ολα τα σχόλια σας κ εχω δει αυτούς που προτείνετε (δεν ειναι κ πολλοί :). Απο αναζήτησή στο διαδίκτυο και σε site του εξωτερικού εχω δει να γίνεται αναφορά σε αποχυμωτες Kuvings με πολυ καλα σχόλια. Οι τιμές τους βέβαια δεν ειναι κ τοσο χαμηλές αλλα ισως το αξίζουν. Γνωρίζει κάποιος 1ον αν ειναι πράγματι τοσο καλοί όσο κοστίζουν και 2ον αν διατίθενται στην ελληνική αγορά. Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε. Ευχαριστω!

Unknown said...

Επίσης, αν αγόραζα κάποιον από αυτούς που είναι διαθέσιμοι στην Ελληνική αγορά (από skroutz πχ), ποιον θα μου προτείνατε μέχρι 200€ max?

Unknown said...

Angele geia sou!ti entypwseis exeis 1 xrono meta??

Anonymous said...

Kαλησπερα και απο μενα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τον rohnson,τα φρουτα αφου πλυθουν πρεπει να τα ξεφλουδιζεις κιολας ?πχ μηλα,αχλαδια και να βγαζεις και τα κουκουτσια?οποιος ξερει ας μου απαντησει παρακαλω

Vangelis said...

Δεν είναι απαραίτητο να ξεφλουδίζονται αλλά καλό είναι να γίνεται γιατί δεν ξέρεις τί και πόσο τα έχουν ψεκάσει. Δες εδώ τα περισσότερο και τα λιγότερο ψεκασμένα: https://donate.ewg.org/images/EWG_2016PesticidesInProduceGuide.pdf
Ο γενικός κανόνας για τα κουκούτσια είναι ο εξής: ό,τι μπορείς να μασήσεις δεν δημιουργεί πρόβλημα στον αποχυμωτή. πχ μη βάλεις μέσα ολόκληρα κεράσια αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με μήλα και αχλάδια.

yayastam said...

Καλησπερα στην παρεα ειμαι και εγω στην αναζητηση αποχυμωτη αργης συνθλιψης.θελω να ρωτησω τον Βαγγελη επειδη το ανεφερε που βρηκε το ''Ο Hurom Elite (HH-DBE11) κοστίζει περίπου 380€ (καλή τιμή) από Ελλάδα και είναι επίσης Κορεάτικος. σε αυτη τη τιμη???και επισης αν γνωριζει κανεις για τα versaspers 3g??

chriskalai said...

Εγγύηση έχει;



Anonymous said...

Μπραβο στο forum, στην συμμετοχή και στις απαντησεις σας. Με βοηθησαν αρκετα για την επιλογή και του δικού μου αποχυμωτη. Ημουν μεταξυ του rohnson 459 και του severin es3568,λογω και των χρημάτων που ηθελα να διαθεσω. Επελεξα τον rohnson. Για αρχη θα ελεγα οτι ειμαι αρκετά ικανοποιημενος. Τον εχω χρησιμοποιήσει για πορτοκάλι, μηλο και σταφυλι. Το καθαρισμα δεν ειναι και τοσο δύσκολο απλα η διαδικασια - βαρεμαρα να το κάνεις σε δυσανασχετει. Σιγουρα τα εξαρτήματα θα σου γεμισουν το στραγγιστηρι που πρεπει να το εχεις αδειο. Θεωρω καλη επιλογη για τα χρηματα του κ μακαρι να μην καταλήξει σε καποιο ντουλαπι. Αυτο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να στυβω χυμους και να τους αποθηκευω στο ψυγειο για μια μερα ςτσι ωστε να στυβω μια φορα την μερα η ανα δυο μερες.
Γιωργος.

Vangelis said...

yayastam για τον Hurom Elite με τα 380€, δες στο ploutonhellas.gr . Απ' ό,τι βλέπω πρέπει να ισχύει ακόμα η προσφορά. Για τον versapers δεν γνωρίζω κάτι αλλά ο 4G θυμίζει τον Hurom Elite.
Άργησα να απαντήσω γιατί είχα κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή.

Unknown said...

γεια σας, και εγω στο ψαξιμο ειμαι, εχει καποιος εντυπωσεις απο αυτον, μιαζει με το Ronson αλλα με μεγαλυτερο στομιο και ισχυ,
http://www.electrostudio.gr/product/18179/singer-apoxymotis-sjw-200-slow-juicer-

Anonymous said...

Καλησπέρα σας! Φοβερό post! Πραγματικά πολύ χρήσιμο! Ψάχνω κι εγώ τι να αγοράσω και είναι η πρώτη μου επαφή με slow juicers. Έχω ξεχωρίσει τον Singer SJW-200. Τον έχει κάποιος να μοιραστεί τις εντυπώσεις του; Τι προβλήματα έχει αντιμετωπίσει; Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι χυμοί λαχανικών κ σιταρόχορτου. Όταν ένας αποχυμωτής είναι αργής σύνθλιψης είναι ταυτόχρονα και ψυχρής; Ο Singer είναι; Γιατί δεν το αναγράφει... Τώρα μόλις είδα κι αυτόν: http://www.e-euronics.gr/apoxymvths-presa-arghs-cyxrhs-synulichs-kenwood-jmp600si . Τον Kenwood JMP600SI. Έχει κάποιος εμπειρία μ' αυτόν; Τι μου προτείνετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Anonymous said...

Καταρχάς ένα θερμό ευχαριστώ για αυτό το post γιατί ήταν η ώθηση για ένα πολύωρο ψάξιμο για ένα slow juicer! Πόσα πολλά πράγματα έμαθα για τους πραγματικούς χυμούς! Και θεωρούσα ότι μια χαρά υγιεινή διατροφή είναι η πολτοποίηση των φρούτων που κάνω στο blender κάθε πρωί! Ανακάλυψα ότι δυστυχώς στην Ελλάδα είναι τρομερή μικρή η επιλογή καλών slow juicers! Ψάχνοντας σε ευρωπαικές ιστοσελίδες κατέγραψα έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό επιλογών! Σκέφτομαι να αγοράσω έναν κάθετο της Hurom, Kuvings, Omega, BioChef ή Optimum. Έχει κάποιος εμπειρία με τους προαναφερθέντες slow juicers; Ευχαριστώ πολύ!!

Anonymous said...

Συγχαρητήρια σε όλους για τις απόψεις και τις λεπτομέρειες και την διάθεση να μοιραστείτε την εμπειρία σας. Εγώ καταλήγω μάλλον στο Rohnson γιατί πολύ απλά φοβάμαι μην ξεμείνει το μηχάνημα στο ντουλάπι. Συνήθως στην αρχή υπάρχει ένας ενθουσιασμός και μετά σιγά σιγά φθήνει και μου φαίνονται πολλά τα χρήματα σε ορισμένα μοντέλα. Πιστεύω από αυτά που διάβασα πως ο Rohnson αρκεί για να μπω σιγά σιγά και εγω στην διαδικασία των χυμών.
Κατερίνα

TATA INVESTMENT CORPORATION said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Γεια σας και συγχαρητήρια για το blog. Εγώ θα ήθελα απλά να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν κάποια σχετική εμπειρία. Είχα έναν αποχυμωτή της Izzy, αυτόν με το μεγάλο στόμιο για ολόκληρα φρούτα τον κλασσικό μαύρου χρώμστος, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Τον χρησιμοοίησα έντονα την προηγούμενη χρονιά φτιάχνοντας μεγάλες ποσότητες χυμού αποθηκεύοντάς τον στο ψυγείο. Ξαφνικά σήμερα κι ενώ δεν είχα τελειώσει ούτε καν 2 καρότα μύρισε κάτι κ άρχισε να δουλεύει περίεργα. Γρήγορα συνηδειτοποίησα πως είχε φαγωθεί όλο το πλαστικό κομμάτι του συστήματος με τις λεπίδες το οποίο εφαρμόζει στην περιστροφική βάση καθώς και το κάτω μέρος του πλαστικού καπακιού που έκλεινε ερμητικά κ προστάτευε τα υλικά προς αποχύμωση - το μέρος το οποίο εφαρμόζει/ εφάπτεται με τις λεπίδες κ είναι ταυτόχρονα το στόμιο που ρίχνεις τα φρούτα.Τι μπορεί νσ έχει συμβεί?? Έχω στενοχωρηθεί γιατί έκανε θαυμάσια δουλειά.

Anonymous said...

Γεια σας και από εμένα
συγχαρητήρια για το blog
μετα από πολύ μελετη και οντας ο 1ος μου αποχυμωτής αργής κατέληξα σε αυτόν
https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=146523&skr=skr15946&cat_id=005412710445
βασισμένος στο ποστ του electric sheep και στις οικονομικές μου δυνατότητες
είχε κανεις εμπειρία απ τον συγκεκριμένο πριν παραγγείλω?
ευχαριστώ προκαταβολικά

Anonymous said...

Γεια σας και πάλι.Ηθελα να κανω μια ερώτηση σε καποιον που γνωρίζει ή το έχει δοκιμάσει.Έχω τον αποχυμωτή rohnson 459.Μπορώ να κάνω σε αυτό σάλτσα ντομάτα (ξέρετε την γνωστή σπιτική σάλτσα που θα αποθηκευτεί σε βάζα) ή θα γίνει πολύ νερουλή.Γνωρίζει κανεις;Το έχει δοκιμάσει κάποιος;
Ευχαριστώ, Γιώργος

Ανωνημος said...
This comment has been removed by the author.
DIMMUS said...

Παιδιά οι κορυφαίοι αποχυμωτές με διαφορά Omega και τα κορυφαία blender Vitamix

Anonymous said...

Dimmus, προτείνεις καποιο συγκεκριμένο αποχυμωτη Omega και απο που η αγορά;