Monday, April 30, 2007

Cuba libre όλε


Με αφορμή το post της φίλης μου της βουλίτσας για ένα πρόσφατο γλέντι μέχρι πρωϊας που είχαμε πριν μερικές μέρες είπα να κάνω ένα αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό της κραιπάλης μας, το cuba libre που καταναλώσαμε διασκεδάζοντας και φιλοσοφώντας με πολλούς καλούς φίλους και συν-πότες.

Μαζεύεσαι λοιπόν μεσημέρι Σαββάτου για καφέ στο στέκι με τα φιλαράκια σου και πιάνεις την πάρλα και από κει που είστε κανα 2-3 άτομα αρχίζει και μεγαλώνει η παρέα και σαχλαμπουχλιάζεις, τελειώνει ο καφές και αν και είσαι κομμάτια γιατί σηκώθηκες πολύ νωρίς το πρωϊ παρ' όλο που την προηγούμενη μέρα δούλευες σε δύο δουλειές και πονάνε τα ποδάρια σου και τα κόκκαλά σου γενικώς, λες "δε βαριέσαι" και αντί να πας σπίτι να την πέσεις παραγγέλνεις και μια μπύρα, είναι κι ο καιρός καλός και δεν πειράζει θα ξεκουραστείς μετά.. Πίνεις τη μπύρα και λές άντε να την κάνω κι οι άλλοι φωνάζουν τι χαζά είναι αυτά κάτσε εδώ καλά περνάμε, σου παραγγέλνουν κι άλλη για να μη φύγεις κι εσύ σκέφτεσαι να γκρινιάξεις, σκέφτεσαι λίγο την κούρασή σου και το τι πρέπει να κάνεις, αλλά μετά τρως φλασιά και λές σάμπως τι? να πάω να κοιμηθώ, να σηκωθώ να κάνω μπάνιο και να ξαναβγώ το βράδυ? Αφού περνάω καλά τώρα, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με όλα αυτά και αυτούς που τη συνθέτουν. Γιατί να το χαλάσω? Γιατί να μην το ξεφτιλίσω στο φινάλε? Και λες χαλάλι, δεν πάω πουθενά, και όλοι επικροτούν και έτσι για να το γιορτάσετε λέτε δεν παραγγέλνουμε μπουκάλι?? Και έρχεται η Havana και την πίνει η χαϊβάνα (σε μουά) και περνάς καλά, πολύ καλά και έτσι πρέπει να είναι η ζωή. Γεμάτη από όμορφες στιγμές με φίλους και τρελλά κοκτέλια. ;) (Ελπίζω να επικοινωνήσουν μαζί μου από τη χαβάνα κλούμπ και να προσφερθούν να με ανταμείψουν για τη διαφήμιση, κατά προτίμηση με ρευστό αντί με χαβάνα γιατί πρέπει να φάμε κιόλας κι έχουμε και λογαριασμούς να πληρώσουμε).

Για να φτιάξετε λοιπόν ένα cuba libre θα χρειαστείτε :
- άσπρο ρούμι Havana Club (εμένα αυτό μ' αρέσει αλλά άμα θέτε βάλτε ότι σας βρίσκετε σε άσπρο ρούμι)
- κόκα κόλα
- λάιμ (ή στη χειρότερη λεμόνι)
- πάγο

Παίρνετε ένα μεγάλο ποτήρι του ποτού και με το μισό λάιμ τρίβετε τα χείλη του ποτηριού. Βάζετε πάγο κι από πάνω ένα μέρος ρούμι και 3 μέρη κόκα κόλα. Στίβετε μετά το υπόλοιπο λάιμ μέσα στο ποτήρι και ρίχνετε και κανά 2 κομμένες φέτες μέσα.

Μετά πίνετε. Πολύ. ;)

enjoy

5 comments:

Paraskevi said...

Τα όμορφα πράγματα, όμορφα φαίνονται και την άλλη μέρα.. Και ας θέλεις να αδειάσεις όλα τα αποθέματα της Εταιρείας Ύδρευσης... Οι όμορφες στιγμές, αυτές που θυμάσαι μόνος σου και χαμογελάς, έρχονται ξαφνικά, φτάνει να έχεις τα μάτια της ψυχής σου ανοιχτά για να μπορέσεις να τις δεις και να τις αφήσεις να σε αγγίξουν... Πάντα όμορφα φιλενάδα, πάντα χαμογελαστά...

babillie said...

xik....

geokalp said...

Από τις μεγαλύτερες απολάυσεις που έχω νοιώσει σ' αυτλη τη ζωή ήταν πριν δύο καλοκαίρια στην Κεφαλονιά όπου μόλις είχα μάθει το cuba libre (κοκκινο) ... είχα και κάτι κουβανέζικα... απίθανα!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Για δικη σας πληροφορηση να προσθεσω οτι το όνομα Cuba Libre ερχεται από το 1898 οταν οι Αμερικάνοι "απελευθερωσαν" την Κουβα απο τους ΙΣπανους - και την πηραν για παρτη τους μεχρι τον Φιντελ αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια!
Τοτε η αναμιξή του κουβανικού ρουμιου και της αμερικάνικης κοκα κολας εφερε την ελευθερια τσο νησι!

daf said...

'Viva Cuba Libre' (Hail Free Cuba) λοιπόν ! ;)