Wednesday, June 20, 2007

Αμερικάνικη βλακεία

"Δεν είμαι ρατσίστρια, αυτοί είναι αμερικάνοι.. "

Καλά πλάκα κάνω, απλώς σήμερα διάβασα 2 άρθρα (3 διαβάσα αλλά το τρίτο το ξέχασα) που ήταν σχετικά με την αμερικανική βλακεία και δε κρατήθηκα.

Νο. 1
Η πολιτεία της Καλιφόρνια με εκπρόσωπο των γνωστό σε όλους μας 'Εξολοθρευτή', Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ("Hasta La Vista baby!") μήνυσε το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας γιατί το τελευταίο δεν επέτρεψε την αλλαγή των ενεργειακών μέτρων σχετικά με τις οικιακές συσκευές πλυντηρίων. Με λίγα λόγια η Καλιφόρνια πρότεινε το 2004 νέα μέτρα σχετικά με την αγορά ενεργειακά αποδοτικότερων πλυντηρίων από το 2007 και μετά. Ουσιαστικά τα καινούργια πλυντήρια θα κατανάλωναν λιγότερο νερό σε κάθε πλύση γεγονός που θα εξοικονομούσε μέχρι το 2019 μέχρι και 303 εκατομ. λίτρα νερό το χρόνο. Τα μέτρα βέβαια έπρεπε πρώτα να εγκριθούν από το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας το οποίο απέρριψε την αίτηση της πολιτείας. "Αν ανεβάζαμε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα τα στάνταρ στην Καλιφόρνια αυτό θα είχε αρνητικές επιπτώσεις και στους παραγωγούς (εμ!) αλλά και στους καταναλωτές" είπε το Υπουργείο (δηλαδή όχι αυτό το ίδιο, κάποιος μπάρμπας από κει μέσα το 'πε). Τα πήρε λοιπόν και ο Άρνι και τους έριξε μια μήνυση να στρώσουν. Εγώ πάντως δε θα τα βαζα με τον Άρνι γιατί μπορεί να τα πάρει και χειρότερα και να βάλει όλους τους Καλιφορνέζους να πλένουνε σε σκάφη και μη σου πω και μόνο με πράσινο σαπούνι.

Σημειώστε πάντως ότι στην Καλιφόρνια έχουν μόνιμο πρόβλημα με το νερό και σημειώστε επίσης ότι τα καινούργια πλυντήρια μπορεί να κόστιζαν 130 ντόλαρς παραπάνω αλλά ο καταναλωτής θα εξοικονομούσε 242 ντόλαρς. Οπότε καταρρίπτεται το επιχείρημα του υπουργείου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Εν τω μεταξύ η Καλιφόρνια απείλησε την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ότι θα τους κάνει μήνυση αν δεν επιτρέψουν την επιβολή μέτρων αυστηρότερων από τα ομοσπονδιακά για χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων από τα αυτοκίνητα και μάλιστα πέντε ακόμη πολιτείες στείλανε επιστολές στην εν λόγω Υπηρεσία για να υποστηρίξουν την Καλιφόρνια. Δηλαδή μα τι στο καλό επιτρέπεται πια εκεί σαπέρα? Μόνο να μολύνεις το περιβάλλον και να είσαι όσο πιο ενεργοβόρος γίνεται? Τσκ τσκ τσκ τσκ..

Νο. 2
Αμερικάνοι συντηρητικοί εμποδίζουν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στα νεαρά κορίτσια με το επιχείρημα ότι θα ενθαρρύνει τις σεξουαλικές επαφές! (Ε, με την ίδια λογική κακώς χρησιμοποιούμε και προφυλακτικά ή αντισυλληπτικά χάπια..) Τέσσερις πολιτείες έχουν ήδη απορρίψει τα υποχρεωτικά προγράμματα εμβολιασμών (Δυτική Βιρτζίνια, Κεντάκι, Μισσισσιπή και Νέο Μεξικό) και στην πολιτεία του Τέξας ο κυβερνήτης έγινε ρόμπα γιατί η Γερουσία μπλόκαρε την επιβολή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητριών. Μόνο στην πολιτεία της Βιρτζίνια έχει περάσει ο νόμος. Δηλαδή ο συντηρητισμός των ανθρώπων αυτών είναι απίστευτος. Να απέχεις από το άθλημα σου λένε. Ναι ΟΚ δε διαφωνεί κανείς να μην έχουν σεξουαλικές επαφές τα μικρά κορίτσια αλλά αν τύχει δηλαδή και κάποιο παραστρατήσει ή στο φινάλε κακοποιηθεί σεξουαλικά δεν πρέπει να είναι προστατευμένο?? Θα μου πεις έρχονται μετά και σου λένε ότι και το να εμβολιάσεις εκατομμύρια κορίτσια δεν είναι και τζάμπα πράμα αλλά με την ίδια λογική δεν θα κάναμε και εμβόλια για την ιλαρά και τη φυματίωση. Και τέλος πάντων, όσον αφορά στην είδηση δεν με απασχολεί το εμβόλιο αυτό καθεαυτό και το κατά πόσο είναι αποτελεσματικό ή ασφαλές (γιατί υπάρχουν και αντίθετες γνώμες) αλλά το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούν για να το απορρίψουν.

1 comment:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Σε φου σε Αμερικεν!
Στο πρωτο οι μεγαλοι κολλοσοί ενδιαφερονται μόνο για ενα μπακ παραπανω και όσο για το δευτερο δεν μου κανει αισθηση γιατι τα ιδια λεν για τα προφυλακτικα...
Αγιο το aidS δηλαδη!