Friday, December 23, 2005

Η Κατάβαση - Jeff Long


Η Κατάβαση - Jeff Long


Η Κόλαση υπάρχει…


Κόλαση υπάρχει…Ο οδηγός μιας ορειβατικής αποστολής ανακαλύπτει σε μια σπηλιά στα Ιμαλάια ένα ακρωτηριασμένο πτώμα με χαραγμένη επάνω του την προειδοποίηση ‘Ο Σατανάς υπάρχει’. Στην έρημο Καλαχάρι, μια μοναχή αποκαλύπτει ενδείξεις μιας πρωτο-ανθρώπινης φυλής και μιας θεότητας που αποκαλείται Παλαιότερος από τους Παλαιούς. Στην Βοσνία, υπάρχει κάτι που τρέφεται από τους νεκρούς ενός ομαδικού τάφου. Κι έτσι, σιγά-σιγά, η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται κάτι συγκλονιστικό: τα έγκατα της Γης είναι ένας απέραντος γεωλογικός λαβύρινθος, που κατοικείται από μια άλλη φυλή. Μερικοί τους αποκαλούν ‘διάβολους’ ή ‘δαίμονες’.

Τα έθνη, οι στρατοί τους, οι θρησκείες και οι πολυεθνικές αδημονούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του νέου αυτού, ανεξερεύνητου κόσμου. Σταδιακά όμως, όλο και νέες αλήθειες βγαίνουν στο φως για τους κατοίκους του, τον μυστηριώδη πολιτισμό τους και τις τακτικές τους. Μα, πάνω απ’ όλα, για την αινιγματική προσωπικότητα που τους διαφεντεύει από την αυγή της ιστορίας. Αυτόν που θεωρούν βασιλιά και Θεό τους.

Μια εξερευνητική αποστολή, απαρτιζόμενη από τα πλέον ετερόκλητα άτομα, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα. Θα περιπλανηθεί σε περίλαμπρες, ερειπωμένες πολιτείες, θα ανακαλύψει γνώσεις ξεχασμένες εδώ και αιώνες, θα πολεμήσει για την επιβίωση της και, καθώς θα συνεχίσει την Κατάβασή της, θα έρθει αντιμέτωπη με το πλέον θανάσιμο μυστικό της ανθρωπότητας...

Οι εκδόσεις «Φανταστικός Κόσμος» παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό τον συγγραφέα JEFF LONG, τα βιβλία του οποίου έχουν εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Και αρχή κάνουμε με ένα από τα πλέον διάσημα μυθιστορήματά του, που πριν λίγα χρόνια φιγουράριζε στην πρώτη θέση των Best Sellers των New York Times: Την «ΚΑΤΑΒΑΣΗ». Ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Γράψιμο εφάμιλλο του Ραίη Μπράντμπερυ, του Ρόμπερτ Στόουν, του Μάικλ Κράιτον, και του Τ. Σ. Μπόιλ. Όμορφο, χορταστικό ανάγνωσμα, βασισμένο σε μια άκρως πρωτότυπη ιδέα, που προσφέρει απλόχερα γενναίες δόσεις καταιγιστικής δράσης, έντονου προβληματισμού και ευρηματικής πλοκής.

‘Η Κατάβαση’ οριοθετεί την επιστροφή του φανταστικού έπους, που οι αναγνώστες συνδέουν με συγγραφείς όπως ο Χ.Τζ. Ουέλλς και ο Ιούλιος Βερν. Μια έξυπνη ιστορία για την πάλη του καλού ενάντια στο κακό, της πίστης ενάντια στην λογική. Μια ιστορία για την δύναμη της ανθρώπινης αγάπης, που μπορεί να υπερβεί και τα πιο δύσκολα εμπόδια- Chicago Tribune


http://www.jefflongbooks.com/desc-descent.html

No comments: