Sunday, December 23, 2012

Κουκλόσπιτα από χαρτόνι

Η Ζωίτσα μου μας ζητάει εδώ και καιρό ένα κουκλόσπιτο δώρο αλλά όσα κουκλόσπιτα είδα οι τιμές τους είναι φωτιά και λάβρα (ειδικά τα ξύλινα).  οπότε είχα μια ιδέα: να της πάρουμε για Χριστούγεννα δώρο ένα κουκλόσπιτο από χαρτόνι.

Είδα λοιπόν τα εξής:

Κουκλόσπιτο από χαρτόνι (Paperpod)



www.livingreen.gr - 42€
Χαρτοκατασκευή από ανθεκτικό cardboard που συναρμολογείται χωρίς κόλλα, ζωγραφίζεται,διακοσμείται με ύφασμα ή χαρτί. Μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να αποθηκευτεί ή να ανακυκλωθεί.
Π: 70εκ. / Β: 38εκ. / Υ: 84εκ. (μετά τη συναρμολόγηση)
της Paperpod

Χάρτινο κάστρο


www.babyglitter.gr - 12€
Κάστρο από σκληρό χαρτόνι που φτιάχνουν και ζωγραφίζουν μόνα τους τα παιδιά. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, ένα μοναδικό δώρο!
  • 100% ανακυκλώσιμο λευκό χαρτί.
  • Διαστάσεις: 52 Χ 38,5 Χ 30 εκ.
  • Κατάλληλο για παιδιά 3 ετών και άνω.
της Villa Carton

Οικολογικό σπιτάκι


www.minime.gr - 18€
Το MobileHome απελευθερώνει τη φαντασία αγοριών και κοριτσιών! Ένα τέλειο παιχνίδι για να παίρνουν μαζί, όταν μετακινείστε. Ζωγραφίζεται και διακοσμείται ελεύθερα, μέσα από τη φαντασία του παιδιού σας. Διαθέτει 8 δωμάτια και...σοφίτα! Η Kidsonroof έχει σε προτεραιότητα τον διαχρονικό σχεδιασμό προϊόντων. Όλα τα παιχνίδια κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικό χαρτόνι, 100% ανακυκλωμένο χαρτί και είναι βιοδιασπώμενα. Δε συμπεριλαμβάνονται οι φιγούρες! 
Η Kidsonroof υποστηρίζει την UNICEF, το 5% των κερδών της εταιρείας πάνε σε ένα συγκεκριμένο έργο της UNICEF. Από το 2005, η Kidsonroof έχει συγκεντρώσει € 24,000 στο έργο της UNICEF, για την υποστήριξη παιδιών από την Ρωσία που παλεύουν με το HIV / AIDS. Τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται, είναι κατά κύριο λόγο από την οργάνωση δημοπρασιών καλλιτεχνών και διακοσμημένα σπίτια από σχεδιαστές.
Φτιαγμένο από 100% ανακυκλωμένο σκληρό χαρτόνι
Διαστάσεις: 57 x 45 x 28 εκ
της Kidsonroof 



Saturday, January 01, 2011

Χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα

Μόλις μπήκε το 2011 το οποίο ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερο απ' το 2010 ! Αλλάξαμε το χρόνο οικογενειακά αφού τσακίσαμε τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα που φτιάξαμε μαζί με τη Ζωΐτσα.

Ξεκινήσαμε διαβάζοντας τη συνταγή (ευχαριστούμε πολύ magica!!). Η Ζωή μελετάει τις δοσολογίες..

Αναμίξαμε τα υλικά και αφού ρίξαμε και το χυμό πορτοκάλι ένα μικρό ξωτικό πιάστηκε να γλείφει τα υπολείματα του πορτοκαλιού απ' το στίφτη..

Η μαμά (σε μουά) ετοίμασε τη ζύμη. Αφράτη αφράτη για να μη γίνουν τα μελομακάρονά μας κοτρώνες.

Η θεία Μάρθα δείχνει στο μικρό ξωτικό πως να σημαδεύει τα μελομακάρονα με το πιρούνι για να ξέρουμε ότι είναι δικά μας και να μη μας τα πάρει κανείς ! :P


Τα μελομακάρονα ψήθηκαν και τα μεταφέρουμε για να κρυώσουν με την ησυχία τους και να ετοιμάσουμε το (σλουρπ σλουρπ) σιροπάκι μας.

Τα βουτάμε λίγα λίγα στο σιρόπι για να μελώσουν ! Δεν τ' αφήνουμε πολύ όμως για να μείνουν τραγάνα γιατί έτσι μας αρέσουν.


Είναι έτοιμα να στολίσουν το τραπέζι! Το βράδυ της πρωτοχρονιάς θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και θα του αφήσουμε ένα κομμάτι να φάει ο καημένος που τραβάει τέτοια κούραση να πάει δώρα σε όλα τα παιδάκια.

Η γιαγιά και η Ζωή προλάβανε και φάγανε μερικά. Να δε βλέπετε, η Ζωή ακόμα μασάει!


Η μαμά και η θεία είναι χαρούμενες που τα πέτυχαν τα μελομακάρονα! Πάμε τώρα για τη Βασιλόπιτα! Τη συνταγή την πήραμε από τα κορίτσια του ftiaxto.gr τα οποία ευχαριστούμε πολύ πολύ (και για τη βασιλόπιτα και για τo υπέροχο site τους!).

Ωραία ε? Βοήθησε και η Ζωή να τη στολίσουμε!

Και τώρα περιμένει πως και πως να τη φάει! Μα τι ώρα είναι? Ακόμα 11:30?

Να, ήρθε η ώρα!! Ο χρόνος άλλαξε! Ο μπαμπάς κόβει την βασιλόπιτα κι η μαμά μπεκροπίνει! :)


Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο το 2011! Υγεία κι ευτυχία σε όλους!

Wednesday, April 07, 2010

Ανταλλαγές βιβλίων

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και καθώς τα οικονομικά μας έχουν πάρει την κατιούσα (εσείς μπορεί να φανήκατε τυχεροί εμείς όχι..) το ευρυματικό μυαλό του ανθρώπου πρέπει να εφευρίσκει εναλλακτικούς τρόπους να συνεχίσει να απολαμβάνει τα πράγματα που τον ικανοποιούν. Για τους λίγους(?) εσάς λοιπόν που είστε βιβλιόφιλοι και βιβλιοφάγοι αλλά χτυπημένοι απ' τις συγκυρίες της εποχής μετράτε τις πενταροδεκάρες για να πάρετε ένα βιβλίο να διαβάσετε σας έχω λύση.

Καταρχάς να πω ότι θα μπορούσατε να αρχίσετε να επισκέπτεστε ξανά-μανά τις δημοτικές βιβλιοθήκες της πόλης σας - τι σας θύμησα τώρα, κι εγώ όταν είμουν παιδί τις είχα ξεσηκώσει όλες, μετά μεγάλωσα, μάγκεψα και τα αγόραζα τα βιβλία που ήθελα. Κατά δεύτερον, μπορείτε να πάρετε σβάρνα τους γνωστούς και φίλους και να αρχίσετε να δανείζεστε βιβλία.

Αν είστε όμως σαν κι εμένα που η αγαπημένη μου ασχολία ήταν να παραγγέλνω βιβλία online, καθώς δεν έχω το χρόνο και την ευχέρεια να πολυκυκλοφορώ, μπορείτε κάλλιστα να συνεχίσετε να το κάνετε χωρίς να αγοράζετε τα βιβλία. Το site BookMooch σας δίνει τη δυνατότητα να ζητήσετε βιβλία από άλλους χρήστες και βέβαια να στείλετε κι εσείς με τη σειρά σας βιβλία σε άλλους. Μια έξυπνη ιδέα που μοιάζει με την ιδέα του Bookcrossing που, όπως έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο ποστ μου, βιβλία αφήνονται σε δημόσιους χώρους όπου άλλοι αναγνώστες μπορούν να πάνε και να τα πάρουν, να τα διαβάσουν, και με τη σειρά τους να τα αφήσουν κάπου για τον επόμενο επίδοξο αναγνώστη.

Επανέρχομαι στο BookMooch λοιπόν, στο οποίο μόλις γράφτηκα για να δω πως δουλεύει. To BookMooch χρησιμοποιεί ένα σύστημα πόντων όπου παίρνεις πόντους όταν καταχωρείς βιβλία που θες να δώσεις, όταν στέλνεις βιβλία (ειδικά αν στείλεις εξωτερικό παίρνεις περισσότερους πόντους) και σου αφαιρούνται πόντοι όταν λαμβάνεις βιβλία που ζήτησες. Ουσιαστικά το όλο σύστημα χρησιμεύει στο να κρατάει μια ισορροπία στα βιβλία που δέχεται και στέλνει κανείς. Δεν μπορεί να γραφτεί κάποιος πχ και να ζητάει συνέχεια βιβλία χωρίς να στέλνει τίποτα!

Το καλό είναι ότι έχει και αρκετούς χρήστες από Ελλάδα οι οποίοι έχουν στις λίστες τους και ελληνικά και ξένα βιβλία οπότε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και όσοι από σας δεν διαβάζετε μη μεταφρασμένα βιβλία.

Πάω λοιπόν να καταχωρήσω τη λίστα με τα βιβλία μου και να αρχίσω να μοιράζομαι. 'Cause you know folks.. it's all about sharing.