Thursday, February 11, 2010

Οι αποχυμωτές των ονείρων μου

Θέλω εδώ και πάααααρα πολύ καιρό να πάρω έναν αποχυμωτή. Όχι όμως έναν απ' αυτούς τους απλούς που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Θέλω έναν αποχυμωτή με τον οποίο να μπορώ να φτιάχνω χυμούς από πράσινα λαχανικά, από φρούτα, μέχρι και γάλα από αμύγδαλα άμα θέλω. Επειδή είμαι λίγο εγκλωβισμένη μες στο σπίτι και δεν μπορώ να πάω να κάνω μια επιτόπια έρευνα αγοράς στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών και ειδών σπιτιού η έρευνα μου περιορίζεται στο δίκτυο και συγκεκριμένα στο ξένο δίκτυο.

Έχω καταλήξει λοιπόν στους εξής αποχυμωτές - αντικείμενα του πόθου μου):

Νούμερο 1: Hurom Slow Juicer

Το μοντέλο που με ενδιαφέρει εμένα είναι φυσικά αυτό των 220V για χρήση στην ευρωπαϊκή και δη ελληνική κουζίνα.
Ο συγκεκριμένος αποχυμωτής είναι αποχυμωτής πολτοποίησης και όχι φυγόκεντρος όπως οι περισσότεροι. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει πως δεν κομματιάζει με λεπίδες τα υλικά για να διαχωρίσει τον πολτό από το χυμό αλλά λειτουργεί πολτοπιέζοντάς τα, έχοντας σαν αποτέλεσμα να βγάζει περισσότερο χυμό και να μην καταστρέφει θρεπτικά συστατικά οξειδώνοντας (με τις λεπίδες) τα υλικά (φρούτα, λαχανικά κλπ). Το site NaturalNews έχει ένα πολύ καλό review.
To κόστος? : η πιο φτηνή προσφορά που βρήκα είναι στα 276 ευρώ (χωρίς μεταφορικά για Ελλάδα).

Update - 20/04/2012 
Με αφορμή την ερώτηση ενός αναγνώστη σχετικά με τον Hurom σημειώνω κι εδώ τα εξής (τα έχω γράψει και σε σχόλιο παρακάτω).

Ο Hurom Slow Juicer στα 220V δεν βγαίνει πλέον (εκτός κι αν φανείς τυχερός/η και τον πετύχεις απόθεμα σε κανα site). Οι ενναλακτικές σου είναι ο Omega VRT330 στα 220V (δες τον κι εδώ), και ο Kuvings Silent Juicer NS-750 ή και μερικά άλλα μοντέλα Kuvings στο store.naturalnews.com και στο harvestessentials.com.

Eπίσης να σημειώσω ότι μπορείς να πάρεις από Ελλάδα και τον Coway JuicePresso (τον φτιάχνει η ίδια εταιρία που φτιάχνει και τους Hurom και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά). Είχα επικοινωνήσει μαζί τους πριν 1 χρόνο περίπου για πληροφορίες οπότε ας επικοινωνήσεις ξανα αν θες για να δεις αν υπάρχει ακόμα (αν και στο site τους, wellness-stores.eu τον έχουν).

Νούμερο 2:
Breville Juice Fountain Plus JE95XL - 150$


Οι Breville αποχυμωτές είναι μεγάλα ονόματα στο αμέρικα και γενικώς στον κόσμο και θεωρούνται πολύ καλοί. Ο συγκεκριμένος είναι φυγοκεντρικός αποχυμωτής και για τα λεφτά του κάνει σούπερ δουλειά χώρια που καθαρίζεται και πολύ εύκολα (οι αποχυμωτές γενικώς δεν φημίζονται για το εύκολο καθάρισμά τους).
Το κόστος του? Μόνο 110 ευρώ (χωρίς μεταφορικά για Ελλάδα).



Πέρα από αυτούς τους δύο θα ήθελα αν κάποια στιγμή έχω λεφτά για ξόδεμα να πάρω και ένα μπλέντερ Vita-Mix που είναι κι αυτά σούπερ μπλέντερ και σούπερ ακριβά βέβαια.

Vita-Mix 4500

Κόστος? γύρω στα 260 ευρώ (χωρίς μεταφορικά πάλι)











Update 03/05/2015

Kαλά αυτό είναι το απέθαντο post δεν το συζητάω.. 5 χρόνια τώρα και είναι ακόμα ζωντανό :) Δυστυχώς παρόλο που πέρασε τόσος καιρός οι αποχυμωτές ψυχρής έκθλιψης ακόμα σπανίζουν στην ελληνική αγορά γι αυτό και οι περισσότεροι ψάχνουμε στο εξωτερικό για αγορά. Όπως και να 'χει ανακάλυψα μόλις ένα μοντέλο της Rohnson και το έχω γράψει και στα σχόλια αλλά το βάζω κι εδώ:
ο αποχυμωτής είναι ο Fresh Max Slow Juicer Rohnson R-459 και έχει και δικό του blog. Aπ' ότι είδα στο skroutz μπορείτε να τον βρείτε σε πολύ προσιτή τιμή, ξεκινάει από 125 ευρώ σε μερικά καταστήματα.



Μέρη που θα ήθελα να πάω..

Πριν χρόνια είχα κάνει ένα αρχείο και το είχα στείλει στην κολλητή μου με τα διάφορα μέρη που θα ήθελα να πάω. Τελικά ταξιδέψαμε η αλήθεια είναι αλλά πήγαμε αλλού, σε πιο προσιτούς προορισμούς.. ;) Βρήκα λοιπόν αυτή την ξεχασμένη λίστα και πρόσθεσα και κάποια καινούργια μέρη και να 'την. My dream trips..


Μέρη που θα ήθελα να πάω :

1. Κάπου ή πολύ βόρεια (Αλάσκα, Ισλανδία, Νουναβούτ κλπ) ή πολύ νότια (Ανταρκτική, Παταγονία κλπ).

2. Σε όλα τα αρχαιολογικά μέρη/αρχαίες πόλεις/μαντεία κλπ. στην Ελλάδα. Γενικά να κάνω μια περιήγηση για κανα 2 μήνες ..

4. Στη Δήλο (αλλά να κάτσω και μετά τη δύση του ηλίου - μουάχαχαχαχα!) και στην Πύλο στις οποίας την θαλάσσια περιοχή διεξάγεται το πείραμα Nestor που προσπαθεί να ανιχνεύσει με ένα από τα τρία μεγαλύτερα τηλεσκόπια στον κόσμο τα σωματίδια νετρίνα.

5. Σε οποιοδήποτε πλανητάριο.

6. Στο Coral Castle του Edward Leedskalnin στην Φλόριντα, ένα πάρκο από τεράστιους μονόλιθους που μετέφερε (άγνωστο πως) ο ίδιος ο Leddskalnin μόνος του.

7. Στο μουσείο Nikola Tesla στο Βελιγράδι.

8. Στο Houston Space Center ή σε κάποιο μεγάλο διαστημικό κέντρο γενικώς.

9. Στους Watts Towers του Simon Rodia στο Los Angeles.

10. Στη Μαδαγασκάρη που είναι το μέρος με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ζώα και φυτά για να δω απο κοντά λεμούριους που μόνο εκεί υπάρχουν και που είναι πολύ όμορφοι και που έχουν πάρει το όνομά τους απο την αρχαία μυθική ήπειρο της Μου.